Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 червня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 червня 2023 року

5 Червня 2023
1333

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 червня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1333
Контрнаступ та зачинені укриття.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 червня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ, «Інтера» та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Телеканал «Ми — Україна» цієї доби працював в етері марафону дванадцять годин. Ведучими гостьових студій були: Олена Чабак і Костянтин Лінчевський, Юлія Галушка й Олег Білецький, Марія Скиба й Максим Сікора та Вікторія Малосвітна й Богдан Машай. Загалом до гостьових студій долучилося 30 учасників та учасниць.

Про допомогу Україні від США та геополітику адміністрацію Джозефа Байдена говорили з депутатом округу Рок штату Вісконсин Юрієм Рашкіним та політичним оглядачем Дмитром Абрамсоном. Обидва гості — ведучі YouTube-каналу Rashkin Report, орієнтованого на російськомовну аудиторію.

У блоці «1+1» про перевірку укриттів у Києві говорили із заступником керівника Офісу президента Олексієм Кулебою. Він сказав, що результат перевірки очікувано незадовільний. Також, за його словами, за облаштування укриттів повністю відповідальна місцева влада, а бюджет столиці дозволяє привести до ладу максимальну кількість укриттів та бомбосховищ. Кулеба вважає, що наразі важливо оперативно створити алгоритм доступу киян до укриттів. 

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Шаповалов розповідав про російську пропаганду та її робота над нівеляцією доказів, що можуть використати у Гаазькому суді. Він розповів про ключові наративи, які використовує російська пропаганда, зокрема для того, аби пояснити викрадення українських дітей. Наприкінці включення гість порадив українцям не вірити ніяким росіянам, оскільки вони або виправдовують війну, або намагаються зняти з себе відповідальність.

Підсумковий випуск новин цього тижня готувала команда телеканалів ICTV та СТБ.

У блоці Суспільного про захист українських дітей говорили з радницею-уповноваженою президента з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’єю Герасимчук. А перспективи вступу України до НАТО коментували народні депутати Соломія Бобровська («Голос») та Роман Грищук («Слуга народу»).


Також цього дня говорили про свято Трійці. До етеру долучився протоієрей Православної церкви України Михайло Омельян.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1333
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду