Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 червня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 червня 2023 року

10 Червня 2023
1240

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 червня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1240
Бої за Бахмут та порятунок людей на Херсонщині.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 червня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «Ми — Україна», Суспільне, «Інтер».

Блоків «1+1» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону цієї доби працювала команда телеканалу «Рада». Повторили пресконференцію президента України Володимира Зеленського, яка була в етері 6 червня. Детальний огляд розмови читайте у матеріалі «Детектор медіа». Та показали інтерв’ю з головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком.

У блоці «Ми — Україна» ситуацію на передовій та бої за Бахмут коментували пресофіцер Олег Калашніков, начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, воєнні оглядачі Владислав Селезньов та Олександр Коваленко.

У блоці Суспільного про допомогу українцям, благодійність і «культурний фронт» говорили зі співачкою Настею Каменських. Крім того, згадували про політики соціальних мереж.

Головний редактор сайту Latifundist.com Костянтин Ткаченко коментував вплив руйнації Каховської ГЕС на ринок овочів, екологію та стан ґрунтів.

З соціологом Олександром Шульгою говорили про соціальні опитування в Росії та ставлення росіян до виплат репарацій Україні. За даними «Інституту конфліктології та аналізу Росії», 71% опитаних росіян проти виплат репарацій, а 55% проти того, аби їхня країна визнавала міжнародний трибунал. 

У блоці «Інтера» про компенсації для українців, які постраждали від підриву Каховської ГЕС говорили з народною депутаткою Оленою Шуляк («Слуга народу»). Вона розповіла про необхідні заходи для запровадження таких компенсацій та далі перейшла до обговорення програми «єВідновлення». Також про підрив Каховської ГЕС говорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком.

Ремонт укриттів у Києві коментувала депутатка Київської міської ради Ксенія Семенова («Слуга народу»).


Наприкінці доби у програмі Олексія Фадєєва «Акцент» говорили про російський тероризм та реакцію України. До студії долучився військовий оглядач Олександр Коваленко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1240
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду