Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 червня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 червня 2023 року

12 Червня 2023
763

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 червня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
763
Боротьба з ворожками та Скіфське золото.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 червня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці нацмарафону працювала команда телеканалу «1+1». Показали новий випуск програми «Нічна варта», у якому говорили з директором центру «Інститут конфліктології та аналізу Росії» (ІКАР) Олександром Шульгою та російським опозиціонером Іллею Пономарьовим. Також двічі повторили підсумковий випуск новин попередньої доби, під час трансляції плашки «повтор» на екрані не було.

Про передачу Білорусі ядерної зброї у блоці Суспільного говорили з політичним оглядачем Миколою Давидюком. Також він коментував ухиляння Росії від санкцій та країни, які їй у цьому допомагають.

У блоці Суспільного показали сюжет про небезпеку довіри до екстрасенсів та ворожок. Експертами у ньому були засновниця ініціативи з інформаційної гігієни «Як не стати овочем» Оксана Мороз, головний спеціаліст управління стратегічних комунікацій Апарату головнокомандувача ЗСУ Тарас Дзюба. Далі у гостьовій студії про довіру до ворожок говорили з психологинею Валерією Палій.

З директором центру «ІКАР» Олександром Шульгою цього дня також говорили у блоці телеканалу «Інтер». Він коментував готовність пересічних росіян нести відповідальність та сплачувати Україні репарації.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко говорив про повернення Україні «Скіфського золота». Сказав, що, як тільки експонати буде повернено, їх одразу представлять на виставці. А голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк говорила про моніторинг російських медіа та російську пропаганду.

Про евакуацію з Херсонщини та відновлення житла у блоці «Ми — Україна» говорили з міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук.


Наприкінці доби у блоці «Ми — Україна» показали інтерв’ю із заступником керівника Офісу президента Ростиславом Шурмою.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
763
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду