Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 червня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 червня 2023 року

8 Червня 2023
387

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 червня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
387
Зачинені укриття та війна на Бєлгородщині.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 червня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 червня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Інтера» , «Ми — Україна» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Про дії Російського добровольчого корпусу та легіону «Свобода Росії» у блоці телеканалу «Рада» розмірковував радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко. Він сказав, що офіційні кремлівські медіа замовчують події в Бєлгородській області, оскільки ті дискредитують владу Путіна. Дізнатися реальну інформацію про Бєлгород росіяни можнуть з Telegram-каналів. Також тему Бєлгородщини обговорили з політичним коментатором Ігорем Петренком.

Тему контрнаступу коментував політичний оглядач Валентин Гладких. Він закликав довіряти Силам оборони та максимально допомагати контрнаступу, а не лише спостерігати за ним. Також Гладких говорив про закриті укриття в Києві й зазначив, що на війні немає дрібниць, тому притягнення до відповідальності охоронця лікарні допустиме.

Далі тему укриттів на «Раді» також обговорили з політичним коментатором Георгієм Біркадзе. Він сказав, що потрібно карати не охоронця, а справжніх винних — представників влади. Також Біркадзе критикував персонально Кличка та запитував, якщо міський голова нічого не вирішує, навіщо він потрібен? Нагадаємо, що цей політичний коментатор вже говорив на цю тему на цьому ж каналі 2 червня.

Про депортацію українських дітей говорили  із заступником голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком («Слуга народу»), уповноваженою президента з прав дитини та реабілітації Дар’єю Герасимчук та уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем.

Загалом телеканал «Рада» працював провів в етері дванадцять годин. До гостьових студій долучилися 42 гостя.

У блоці «1+1» показали інтерв’ю з оглядачем видання The Washington Post Девідом Ігнатіусом. Говорили про підтримку України зі сторони США та геополітичну позицію американської влади.


З радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком у блоці телеканалів ICTV та СТБ говорили про реакцію російської влади на події у Бєлгородській області.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
387
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду