detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
08.06.2023 08:29
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 червня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 червня 2023 року
Зачинені укриття та війна на Бєлгородщині.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків «Інтера» , «Ми — Україна» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Про дії Російського добровольчого корпусу та легіону «Свобода Росії» у блоці телеканалу «Рада» розмірковував радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко. Він сказав, що офіційні кремлівські медіа замовчують події в Бєлгородській області, оскільки ті дискредитують владу Путіна. Дізнатися реальну інформацію про Бєлгород росіяни можнуть з Telegram-каналів. Також тему Бєлгородщини обговорили з політичним коментатором Ігорем Петренком.

Тему контрнаступу коментував політичний оглядач Валентин Гладких. Він закликав довіряти Силам оборони та максимально допомагати контрнаступу, а не лише спостерігати за ним. Також Гладких говорив про закриті укриття в Києві й зазначив, що на війні немає дрібниць, тому притягнення до відповідальності охоронця лікарні допустиме.

Далі тему укриттів на «Раді» також обговорили з політичним коментатором Георгієм Біркадзе. Він сказав, що потрібно карати не охоронця, а справжніх винних — представників влади. Також Біркадзе критикував персонально Кличка та запитував, якщо міський голова нічого не вирішує, навіщо він потрібен? Нагадаємо, що цей політичний коментатор вже говорив на цю тему на цьому ж каналі 2 червня.

Про депортацію українських дітей говорили  із заступником голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком («Слуга народу»), уповноваженою президента з прав дитини та реабілітації Дар’єю Герасимчук та уповноваженим Верховної Ради з прав людини Дмитром Лубінцем.

Загалом телеканал «Рада» працював провів в етері дванадцять годин. До гостьових студій долучилися 42 гостя.

У блоці «1+1» показали інтерв’ю з оглядачем видання The Washington Post Девідом Ігнатіусом. Говорили про підтримку України зі сторони США та геополітичну позицію американської влади.


З радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком у блоці телеканалів ICTV та СТБ говорили про реакцію російської влади на події у Бєлгородській області.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY