Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 травня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 травня 2023 року

1 Червня 2023
880

Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 травня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
880
Удари по Москві та здорожчання електроенергії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 травня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1»  цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці цієї доби працювала команда телеканалів ICTV та СТБ.

У блоці телеканалу «Інтер» про нічну атаку на Київ та удар безпілотниками по Москві говорили з політичним консультантом Дмитром Васильєвим. Він сказав, що мета цієї акції — показати, що до Москви теж можна дістати зброєю та налякати росіян. Він розповів, що росіяни та їхні пропагандисти бояться українців, зокрема, контрнаступу.

У блоці «Ми — Україна» результати виборів у Туреччині коментував політичний оглядач Богдан Ференс. Він сказав, що велика кількість привітань Ердогана від світових лідерів свідчить про важливу роль країни у міжнародній політиці, зокрема у питаннях НАТО та світової міграційної політики. 

Про атаку дронів по Москві говорили з експертом «Українського інституту майбутнього» Іваном Ступаком. За його оцінками, росіянам треба забрати 30% техніки з фронту для того, аби закрити свою столицю. Крім того, він розповів про ймовірність отримання Україною американських ракетних комплексів ATACMS та ракет Storm Shadow. Він сказав, що ці ракети дуже дорогі, тому навряд їх хтось надасть у великій кількості.

Зростання цін на електроенергію коментував політичний оглядач Олексій Буряченко. У подорожчанні електроенергії він звинуватив Росію та її війну проти України. Далі про це також говорили з міністром енергетики Германом Галущенком.

У блоці Суспільного про удари по Москві намагались поговорити з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. Проте він сказав, що краще говорити про удари росіян по Україні та цивільних містах, а не слідкувати за розбірками в середині Росії. Також він вважав, що незахищеність Москви призведе до падіння авторитету Путіна.


Про здорожчання електроенергії говорили з директором «Центру досліджень енергетики» Олександром Харченком. Він сказав, що найбільше грошей від підвищення тарифів отримає компанія, яка найменше постраждала від ударів по енергетичній інфраструктурі — ДП «НАЕК «Енергоатом».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
880
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду