Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 травня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 травня 2023 року

1 Червня 2023
663

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 травня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
663
Справа судді Тандира та вибори у Туреччині.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 травня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «Рада»,  «1+1», ICTV/СТБ.

Блоків Суспільного та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону цієї доби працювала команда телеканалу «Інтер». Повторили частину етеру попередньої доби, зокрема й підсумковий випуск новин тижня. Зазначимо, що плашки «повтор» на екрані не було. 

З другої до третьої години ночі показали гостьову студію «Ради», в якій говорили про ситуацію в Росії та події у Бєлгородській області. До студії долучились військовий оглядач Владислав Селезньов, пресофіцер 112 бригади ТрО ЗСУ Андрій Ковальов та військовослужбовець Андрій Іллєнко. Також протягом цієї години говорили про проведення Національного мультипредметного тесту з народною депутаткою Юлією Гришиною («Слуга народу»).

У блоці «Ради» про справу судді Тандира говорили з народним депутатом Володимиром Арешонковим («Довіра»). Також він сказав, що справа про ДТП перебуває на особливому контролі у правоохоронних органів. Євроінтеграцію обговорили з народною депутаткою Євгенією Кравчук («Слуга народу»).

Політичний оглядач Георгій Біркадзе цього дня розмірковував про стан здоров’я самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, говорив про порушення ядерного балансу. Далі прокоментував справу судді Тандира та згадав «порохоботів». А також вважав що необхідно провести судову реформу, якої не відбулось навіть після приходу нової влади.

З радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком у блоці телеканалів ICTV та СТБ говорили про ракетні удари по Україні та формування наративів у світовій політиці.


Про результати виборів у Туреччині говорили з послом України Василем Боднаром. Він сказав, що турецька опозиція спокійно відреагувала на поразку у виборах, тому за пів години після оголошення виборів Кемаль Киличдароглу визнав свою поразку. Далі про вибори також говорили з директором «Центру близькосхідних досліджень» Ігорем Семиволосом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
663
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду