Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 травня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 травня 2023 року

29 Травня 2023
1421

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 травня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1421
Армія ботів РФ та розмінування України.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 травня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «Рада», «Інтер»

Блоків «1+1» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Про зменшення рівня тривожності у військових у блоці каналу «Ми — Україна» говорили з психологом Андрієм Козінчуком.

Політичний коментатор Валентин Гладких обговорював ДТП, в якому загинув нацгвардієць. Він ствердно заявляв, що суддя Тандир, підозрюваний у вчиненні ДТП на блокпості, використовуватиме свій статус, щоб уникнути відповідальності. Ведучі не перебивали гостя, навіть коли той розмірковував про статеві стосунки суддів та вживав слова «мусор», «ментяра», «ксіви», «обдовбаних» тощо. Ще Гладких запропонував ввести премії правоохоронцям, які затримуватимуть п’яних прокурорів. 

У ранковому ефірі ведучі оперативно озвучували відомості про падіння уламків шахедів у Києві, пожежі та загибель людини. 

Про наймасованішу з початку повномасштабної війни нічну атаку дронів на Київ та роботу протиповітряної оборони у блоці «Ради» говорив Юрій Ігнат

Австрія фінансуватиме обладнання для розмінування українських територій. Про це ведучі «Ради» говорили під час включення з Олегом Стрілкою, речником головного управління ДСНС у Сумській області. Піротехніки очистили територію Сумщину площею 1 мільйон 300 тисяч гектарів — знищили 9 тисяч російських боєприпасів, у тому числі 20 авіабомб. 

Директор Українського інституту майбутнього Вадим Денисенко під час включення дякував західним партнерам за зброю для України, але додав, що вони недостатньо працюють над інформаційною складовою війни.  Зокрема, гість говорив про армію ботів, які просувають російські наративи не лише в Україні, а й у Європі. За словами Денисенка, росіяни намагаються розколоти проукраїнську західну коаліцію. 

У блоці ICTV повернулися до теми про вбивство на Київщині, яке сталося 4 роки тому за участі поліціянтів. Мова йде про справу хлопчика Кирила Тлялова. Максим Дергачов, прокурор у справі про вбивство, підтвердив, що прокуратура оскаржуватиме рішення суду і вимагатиме більш суворого покарання для основного фігуранта справи — поліціянта. 

У блоці «Інтера» говорили про вибори у Туреччині. Питання коментував політичний аналітик Максим Джигун.


Народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк у блоці  «Інтера» розповідала про проєкт закону про пенсійну реформу, під час якої нібито має запрацювати накопичувальна система. За підрахунками міністерства фінансів, з бюджету України потрібно понад 45 мільярдів гривень на запуск нової пенсійної системи. Ці кошти можуть бути відірвані від української обороноздатності, що  неприпустимо, вважає Смаглюк. Тому зараз на запуск реформи держава шукає кошти в західних партнерів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1421
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду