Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 травня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 травня 2023 року

29 Травня 2023
1129

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 травня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1129
Вибори у Туреччині та ядерна зброя в Білорусі.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 травня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», Суспільне, «Інтер», «Ми — Україна».

Блоків ICTV/СТБ та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «1+1» показали новий випуск програми «Нічна варта». У студії працювали Євген Плінський та Марія Васильєва. Говорили про ситуацію на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей з журналістом Денисом Казанським.

Також у блоці «1+1» повторили частину етеру попередньої доби. Зокрема, підсумковий випуск новин та дискусійну студію за участі російського опозиціонера Іллі Пономарьова, засновника «Українського інституту майбутнього» Юрія Романенка, військовослужбовця «Легіону свободи Росії» Цезаря та генерал-майора запасу СБУ Віктора Ягуна. Зазначимо, що під час трансляції плашки «повтор» на екрані не було.

Про вхід Російського легіону свободи на території Росії у блоці Суспільного говорили з військовим аналітиком Томом Купером. За його словами, такі операції проводяться українською розвідкою, для того, аби мотивувати росіян вивести свої сили з території України.

У блоці «Інтера» про міжнародну допомогу Україні говорили із засновником аналітичного центру «Об’єднана Україна» Ігорем Петренком. Також він коментував проведення другого туру виборів у Туреччині. За словами Петренка, позиція Туреччини визначається не рішеннями чинного президента Реджепа Тайїпа Ердогана, а національними інтересами країни.

Про ймовірне розміщення ядерної зброї у Білорусі говорили з радником Світлани Тихановської Франаком Вячоркою. Він сказав, що розміщення озброєння — один з інструментів шантажу для Росії.

«Ми — Україна» показали сюжет про реабілітаційний центр, який заснувала родина Пінчуків. Коментар Віктора Пінчука був ідентичним тому, який показали в сюжеті телеканалів  ICTV та СТБ попередньої доби.


У вечірньому блоці «Ми — Україна» із двома військовими аналітиками Владиславом Селезньовим та Андрієм Крамаровим ведучі наживо обговорювали ситуацію в Бахмуті, Авдіївці, удар росіян по лікарні у Дніпрі, та потребу України у винищувачах F-16. Згодом до ефіру онлайн приєднався військовий оглядач Олексій Гетьман. Він також говорив про заплановане отримання літаків F-16 і можливо Gripen та порівнював їхню функціональність. Експерт вважає, що Gripen може бути додатком до F-16.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1129
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду