Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 травня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 травня 2023 року

27 Травня 2023
1072

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 травня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1072
Самореклама на ICTV та студія «Ради» у Бородянці.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 травня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 травня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Рада», «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону цієї доби працювала команда «Інтера». Показали новий випуск програми Дмитра Чистякова «Обличчя», у якому говорили з журналісткою Іванною Слободянюк. Також повторили частину етеру попередньої доби. Зокрема й випуск програми «Акцент», гостем якої був політичний коментатор Георгій Біркадзе.

Традиційно для нічних блоків «Інтер», годину етеру віддали парламентському телеканалу «Рада». У гостьовій студії «Ради» говорили про формулу миру Володимира Зеленського, підсумки саміту «Великої сімки» та протезування ветеранів. До студії долучились політичні оглядачі Руслан Осипенко та Олег Лісний і директорка з розвитку Першого медоб'єднання Львова Ірина Заславець.

Декілька разів у блоці телеканалів  ICTV та СТБ показали сюжет з ознаками замовності про медичний центр Recovery, який спонсорується родиною Пінчуків. На початку сюжету на екрані була фотографія центру з написом: «Recovery. Вдячні нашим Героям та Героїням. Віктор та Олена Пінчуки». Далі Віктор Пінчук також дав коментар про роботу центру. Нагадаємо, що ICTV та СТБ входять до складу медіагрупи StarLightMedia, кінцевий бенефіціарний власник якої  — Віктор Пінчук.

Також показали сюжет про річницю «Національного університету біоресурсів і природокористування України» та міжнародну наукову конференцію, проведену до цієї дати.  Розповіли і про начебто переваги цього навчального закладу. Єдиним коментатором у матеріали був ректор університету Станіслав Ніколаєнко.

Крім того, у блоці був сюжет про благодійні концерти «Дизель Шоу». Там розповідали про глядацьку підтримку та робили акцент на україномовності програми. Наприкінці сюжету зазначили, що шоу можна дивитися на ICTV 2.

Телеканал «Рада» організував виїзну гостьову у Бородянці. Яку фактично відкрили словами, що до населеного пункту завітали начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко та дружина президента Олена Зеленська, які пообіцяли, що все буде відновлено.

Про військову допомогу Україні та літаки F-16 говорили з політичним коментатором Георгієм Біркадзе. А про репарації, економічну допомогу та відбудову  — з політичним оглядачем Ростиславом Смірновим.

У блоці «1+1» ракетний удар по Дніпру та реакцію на нього світової спільноти прокоментував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.


Про ситуацію у Бєлгородській області Росії у дискусійній студії «1+1» говорили з російським опозиціонером Іллею Пономарьовим, засновником «Українського інституту майбутнього» Юрієм Романенком, військовослужбовцем «Легіону свободи Росії» Цезарем та генерал-майор запасу СБУ Віктором Ягуном.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1072
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду