detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
05.04.2023 12:28
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 квітня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 квітня 2023 року
Російська пропаганда та суд над Трампом.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У програмі Дмитра Чистякова «Обличчя», яка виходить у нічних блоках марафону, говорили зі школяркою та волонтеркою Діаною Шевчук. Також повторили частину етеру попередньої доби, зокрема випуск програми «Акцент».

Блок «1+1» розпочався з повтору частини програми «Нічна варта», який транслювали 26 березня. Це був третій показ цього випуску, оскільки його вже повторювали 1 квітня. У ньому говорили про дискваліфікацію російських спортсменів на міжнародних змаганнях зі спортивним оглядачем Віктором Цигаником та народним депутатом Жаном Беленюком («Слуга народу»).

Поширення російської пропаганди у країнах Європи у блоці «1+1» коментували засновник Telegram-каналу Stop Mapaganda Микола Голубей та виконавчий директор Stopfake Руслан Дейниченко.

Відбудову України у гостьовій студії «Ради» обговорювали з народною депутаткою Оленою Шуляк («Слуга народу»). А про загибель російського «воєнкора» Максима Фоміна, більш відомого як Владлен Татарський, говорили з політкоментатором Георгієм Біркадзе, що коментує в етері «Ради» практично будь-які питання. Зокрема, цього дня, крім теми Татарського, з ним  говорили про побиття священником Московського патріархату українського військовослужбовця.

Тему УПЦ МП також коментували народна депутатка Євгенія Кравчук («Слуга народу») та ректор «Відкритого православного університету» і  священнослужитель ПЦУ Георгій Коваленко.

Вступ Фінляндії до НАТО коментував директор громадської організації «Міжнародна асоціація малих громад» Олексій Буряченко. Також з ним обговорювали головування Росії в Радбезі ООН та візиту президента Зеленського на Чернігівщину.

Засідання комісії «Україна — НАТО» у блоці Суспільного коментували народні депутати Єгор Чернєв («Слуга народу») та Ірина Фріз («Європейська Солідарність»).


Про суд над колишнім президентом США Дональдом Трампом у підсумковому випуску новин розповіла кореспондентка «Голосу Америки» Ірина Соломко. У гостьовій студії цю тему коментували старший науковий співробітник аналітичного центру Atlantic Council Андерс Аслунд та керівник Республіканської партії в одному з округів Нью-Йорка Борис Пінкус.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY