detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
12.03.2023 15:58
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 березня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 березня 2023 року
Перейменування Росії на Московію та виселення УПЦ МП з Києво-Печерської лаври.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці «Інтера» показали новий випуск програми «Обличчя» з фотографом Яном Доброносовим. Він розповів про роботу на передовій, під час візитів закордонних делегацій та свою державну нагороду.

Після цього у блоці «Інтера» було чотири години повторів. Зокрема повторили інтерв’ю з послом США в ОБСЄ Майком Карпентером та випуск програми «Акцент» від 10 березня.

Блок «1+1» розпочався з повтору частини «Нічної варти», яка була в етері 8 березня. Ведучі говорили з парамедикинями Юлією Сідоровою та Наталією Сірою. Також у блоці повторили інтерв’ю з бійцями Російського добровольчого корпусу Денисом та Олександром. Перед цим його показували у марафоні ще 19 жовтня 2022 року.

Петицію про перейменування Російської Федерації на Московію у гостьовій студії «Ради» коментував народний депутат України Микита Потураєв («Слуга народу»). Він сказав, що в України є всі підстави повернути історичну справедливість та назву агресору. Також він сказав, що не варто використовувати відносно Московії термін федерація, оскільки це утворення — імперія. Нагадаємо, що Потураєв пропонував перейменувати Росію на Московію, ще коли був лише радником Володимира Зеленського та кандидатом у народні депутати. Тоді ж він говорив про те, що треба називати російську мову руською.

З першим заступником міністра освіти та науки України Андрієм Вітренком у  блоці «Ради» говорили про російські наративи, агресивні субкультури та створення проросійських молодіжних Telegram-каналів.


Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко коментував розірвання договору оренди Києво-Печерської Лаври з УПЦ Московського патріархату. Міністр наголошував, що заповідник перебуває у державній власності, тому держава має контролювати збереження всіх цінностей. За словами Ткаченка, у Лаврі продовжать відбуватися служіння й релігійні обряди.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY