Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 лютого 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 лютого 2023 року

13 Лютого 2023
695

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
695
Повтори у нічному блоці, формування штурмових бригад «Гвардії наступу» та інтерв’ю з Андрієм Коболєвим.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було. Нічний блок «1+1» складався з повторів.

Протягом перших двох годин блоку «Інтера» у гостьовій студії обговорювали ситуацію на передовій. Її коментували речник об'єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напряму Олексій Дмитрашківський, начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, воєнний експерт Олексій Гетьман та військовослужбовець Роман Конон.

З українським режисером Ахтемом Сеїтаблаєвим у гостьовій студії ICTV/СТБ говорили про початок великої війни, вплив російських наративів на українське суспільство та вплив сенсів на людей.

Речниця Національної поліції України Мар’яна Рева розповідала про формування штурмових бригад «Гвардії наступу». За її словами, вже зафіксовано 27 тисяч звернень, загалом надійшло близько 15 тисяч заявок на вступ до штурмових бригад. Також вона сказала, що головне на етапі відбору — мотивованість кандидатів й проходження етапів відбору, зокрема медичної комісії, психологічне та фізичне тестування. Крім того, вона розповіла, що відбір до бригади поліції відрізняється від відбору до бригад Національної гвардії.

Зазначимо, що протягом цього моніторингового тижня багато включень й сюжетів стосувались формування «Гвардії наступу». Зокрема, щовечора транслювали інтерв’ю ведучих телеканалу «Ми — Україна» з військовослужбовцями та офіцерами новостворених штурмових бригад. Розмови виходили у рамках однойменного спецпроєкту «Гвардія наступу».

Далі показали інтерв’ю з колишнім очільником «Нафтогазу» та засновником компанії «Еней» Андрієм Коболевим. Говорили про роботу енергетичної сфери, альтернативні джерела енергетики та санкції проти Росії. Далі він презентував «Еней», що займатиметься інвестиційними проєктами у сфері декарбонізованої енергетики. Розмова тривала понад 20 хвилин й під час неї не згадали про провальну справу Національного антикорупційного бюро та Спеціальної антикорупційної прокуратури про незаконне заволодіння 229 мільйонами гривень у вигляді премії за перемогу в арбітражі проти російського «Газпрому».

На початку гостьової студії блоку «Ми — Україна» радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк 25 хвилин розповідав про проблеми російської армії та потреби України у західній зброї.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
695
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду