Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 лютого 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 лютого 2023 року

7 Лютого 2023
631

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
631
Боротьба з корупцією, землетрус у Туреччині та повтори у нічному слоті марафону.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Нічний слот марафону, у якому працювала команда «1+1», складався з повторів. Цієї ночі повторили не лише фрагменти етеру попередньої доби, а й частини випусків «Нічної варти», які були в етері 19 та 25 січня. Зокрема розмови з донецьким краєзнавцем Михайлом Кулішовим і директоркою Інституту демографії та соціальних відносин Еллою Лібановою. Під час показу плашки «повтор» на екрані не було. Заповнення нічого блоку повторами не характерне для «1+1», зазвичай канал принаймні показує свіжу «Нічну варту».

Блок телеканалу «Інтер» розпочався з повтору інтерв’ю Анастасії Даугуле з українським музикантом Колею Сергою.

Про боротьбу проти корупції, «резонансні звільнення» та «чистки» у гостьовій студії «Інтера» говорили політкоментатором Олексієм Буряченком. Розмова тривала майже 40 хвилин. Буряченко регулярно долучається до національного марафону: з 1 травня 2022 року його включали до блоків різних телеканалів 74 рази.

Про землетрус у Туреччині у блоці ICTV/СТБ говорили з журналістом Імраном Усеїновим. Він переповів інформацію, оприлюднену турецькими сейсмологами, описав ситуацію зі зв’язком та можливість комунікувати з тими, хто перебуває в центрі подій. Журналіст сказав, що його команда намагається зв’язатись з українським посольством, аби дізнатись, чи є серед постраждалих українці. Говорили й про постраждалих у Сирії. Також про землетрус та можливих постраждалих українців говорили послом України у Туреччині Василем Боднаром. На момент включення інформації про українців не було, проте посольство отримало 20 звернень.

Про створення прикордонної бригади «Гвардія наступу» говорили з речником Державної прикордонної служби України Андрієм Демченком. Він сказав, що в першу чергу до лав бригади чекають добровольців, зокрема й тих, хто звільнився із армії. Штурмова бригада прикордонників матиме назву «Сталевий кордон». У блоці телеканалу «Ми — Україна» про створення штурмових бригад говорили з солдатом, який увійшов до бригади «Буревій», Андрієм Самарським.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
631
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду