Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 лютого 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 лютого 2023 року

8 Лютого 2023
777

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
777
Напад Китаю на Тайвань, формування «Гвардії наступу» та кадрові зміни в українському уряді.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», Суспільне, «1+1», «Рада».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Про ситуацію навколо Китаю та його ймовірний напад на Тайвань у блоці телеканалу «Ми — Україна» говорили з членом правління Української асоціації китаєзнавців Олексієм Ковалем. За його словами, Китай та США поки що не готові до розмови, хоча державний секретар США Ентоні Блінкен і мав їхати до Китаю з дипломатичним візитом. Також Коваль сказав, що у Китаю немає можливості не співпрацювати із західними країнами, оскільки співпраця з Росією не дозволить відновити економіку після епідемії коронавірусної хвороби.

Кадрові зміни в уряді та ймовірне призначення нового міністра оборони України у гостьовій студії Суспільного обговорили з народними депутатами Федором Веніславським і Романом Костенком. Перший розповів, що кандидата на посаду міністра оборони України подає до Верховної Ради президент, проте подання на зміну Олексія Резнікова від президента не надходило. Змінити міністра Веніславський вважає за потрібне, бо, мовляв, він допустив корупційні скандали й має нести за це відповідальність. Згодом кадрові зміни в уряді також обговорили з народними депутатами Олегом Дундою і Олексієм Гончаренком. Отже, цю тему коментували два депутати від «Слуги народу» та по одному депутату із фракцій «Голос» і «Європейська солідарність».

Далі ймовірне призначення нового міністра оборони обговорювали з політичним коментатором Олександром Солонтаєм. Під час включення він перерахував переваги Резнікова над кандидатами, які ймовірно можуть його замінити. Потім про це говорили з політкоментатором Ярославом Божком,

Про ймовірний повторний наступ росіян у блоці «1+1» говорили з воєнним експертом Олександром Мусієнком. Він сказав, що зараз поширюється багато дезінформації про повторний масований наступ російської армії, зокрема й зі сторони Білорусі. За його визначенням, це маніпуляції, оскільки війська Росії не мають стільки ресурсів, скільки вони накопичили перед наступом у лютому 2022 року. Тому надалі зосереджуватимуться на намаганні здобути точкові успіхи.

У блоці «Ради» показали інтерв’ю телеканалу «Ми — Україна» з Вадимом Москаленком, військовим з бригади  «Гвардії наступу» «Червона калина». Говорили про успіхи на фронті, військову тактику, оборону Київщини, втрати та спілкування з мобілізованими.

У новому випуску проєкту «Без вас» Олександра Шульги говорили про ситуацію у Росії, ставлення росіян до мобілізації та боротьбу еліт. До студії запросили керівника Українського центру безпеки та співпраці Сергія Кузана, виконавчого директора Українського інституту майбутнього Вадима Денисенка і політичного психолога Олега Хом’яка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
777
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду