Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 лютого 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 лютого 2023 року

12 Лютого 2023
1151

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1151
Ситуація в українській енергетиці, повтори у нічному слоті марафону та експерти телеканалу «Рада».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Рада», Суспільне, «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Нічний слот марафону, в якому працювала команда телеканалів ICTV і СТБ, складався з повторів етеру попередньої доби. Крім випусків новин, повторили інтерв’ю з військовослужбовцем бригади «Рубіж» Станіславом Петряковим та  французьким режисером Мішелем Хазанавічусом.

Про відставку молдовського уряду та намагання Кремля розхитати ситуацію у Молдові у блоку телеканалу «Рада» говорили з широкопрофільним політкоментатором Георгієм Біркадзе. Він сказав, що попри те, що у Молдові відсутня війна, там все одно складна економічна ситуація. Також, за словами Біркадзе, Кремль вкладає гроші у пропаганду, аби впливати на думку молдовського суспільства. Через це 22% громадян Молдови вважають, що росіяни захищають Донбас, ще 12% переконані, що росіяни борються з фашизмом в Україні. Біркадзе регулярно долучається до національного марафону, коментуючи найчастіше питання міжнародної та української політики, але часом і якісь інші. Зокрема, попередньої доби він коментував значення міжнародного турне Володимира Зеленського.

Крім Біркадзе цього дня говорили з політкоментаторами Богданом Ференсом та Вадимом Денисенком.

Роботу енергетиків, ліміти електроенергії та захист енергомереж у гостьовій студії ради коментував народний депутат України Андрій Жупанін. Зокрема він розповідав про зловживання обленерго у питанні розподілів лімітів електроенергії.

Позбавлення російських артистів українських державних нагород у блоці Суспільного обговорили із телеведучою і співачкою Анжелікою Рудницькою, міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком  і актором Богданом Бенюком.

Про соціологічні дослідження в Росії та ставлення росіян до війни у блоці Суспільного говорили з керівником центру «Ікар» Олександром Шульгою. 10 лютого про це саме з ним говорили у блоці телеканалу «Інтер». Нагадаємо, що Олександр Шульга веде авторський проєкт «Без вас» у блоках «Ради» у марафоні «Єдині новини».

Далі показали інтерв’ю з журналістом Мстиславом Черновим, який фотографував у Маріуполі на початку повномасштабного вторгнення. Раніше команда Суспільного зробила інтерв’ю з його напарником Євгеном Малолєткою, яке показували в етері 24 січня 2023 року.

З виробником українських безпілотників Володимиром Яценком говорили про розміщення підприємства в одній із країн Європи та процес виробництва. Зазначимо, що Яценка також протитрували як співзасновника «Монобанку», що не має стосунку до теми включення. Це вже не перша розмова з ним про безпілотники, які виробляє його підприємство. Хоча як ньюзмейкер Яценко більше відомий в контексті розслідування зловживань «Приватбанку» до націоналізації.

О 19:30 в етері нацмарафону показали інтерв’ю з військовослужбовцем бригади «Спартан» Максимом Кіріченком. Розмова вийшла у рамках проєкту телеканалу «Ми — Україна», спрямованого популяризувати нове формування штурмових бригад «Гвардія наступу».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1151
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду