Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 лютого 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 лютого 2023 року

9 Лютого 2023
1435

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 лютого 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1435
Ймовірність повторного наступу, візит Зеленського до Великої Британії та створення в Росії нової приватної військової компанії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 лютого 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків Суспільного та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Перші півтори години нічного блоку, у якому працювала команда телеканалу «Рада», транслювали запис засідання Верховної Ради України. Також цієї ночі до етеру включали політкоментаторів Валентина Гладких, Володимира Фесенка та Ростислава Смірнова. А також воєнних експертів Івана Ступака і Олександра Мусієнка.

З керівником центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони Андрієм Шаповаловим говорили про фейки, які поширює російська влада, та ймовірні провокації перед можливим наступом. Він розповів, що інформація про наступ — інформаційна спецоперація росіян, яку вони поширюють, аби підвищити рівень паніки та знизити мобілізаційні можливості України. Також він нагадав, що російська пропаганда вже кілька разів «починала» повторні наступи, проте насправді відчутного просування російської армії ми досі не бачимо. Шаповалов сказав, що Центр при РНБО відстежує близько 400 проросійських персонажів, які поширюють кремлівську пропаганду.

Про ситуацію з Міжнародним олімпійським комітетом та ймовірне повернення росіян і білорусів на Олімпійські ігри у гостьовій студії ICTV/СТБ говорили з міністром молоді та спорту Вадимом Гутцайтом. Він розповів, що зараз зростає підтримка української позиції.

У блоці телеканалу «Ми — Україна» під час включення речника Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука та представника Міністерства цифрової трансформації Мирослава Баніка, речника командування Повітряних сил Юрія Ігната та воєнного експерта Петра Черника на екрані показували фото зустрічі Володимира Зеленського та британського прем’єра Ріші Сунака та плашку: «Президент Зеленський прилетів у Велику Британію». В етері при цьому говорили зовсім про інше.

Далі поїздку Зеленського обговорили з кореспондентом «Голосу Америки» у Лондоні Богданом Цюпиним і радником керівника Офісу президента України Михайлом Подоляком. Останнім часом Подоляк — єдиний представник Офісу президента, який регулярно долучається до етеру національного марафону. Цього разу розмова з ним тривала понад 25 хвилин.

Створення російським «Газпромом» нової приватної військової компанії у блоці «Ми — Україна» обговорили з колишнім працівником радянської зовнішньої розвідки Олександром Зеленьком.

О 19:20 в етері нацмарафону показали нове інтерв’ю з військовим, який представляє «Гвардію наступу». Цього разу говорили з представником штурмового батальйону «Азов» Максимом Струком. Ці інтерв’ю — проєкт телеканалу «Ми — Україна». Зокрема, 6 лютого вже говорили з представником бригади «Буревій», а 7 лютого — з офіцером «Червоної калини».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1435
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду