Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 січня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 січня 2023 року

17 Січня 2023
849

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 січня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
849
Робота білоруських медійників, оборона Донецького аеропорту і ситуація в українській економіці.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 січня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок «Інтера» складався з повторів, а також програми Дмитра Чистякова «Обличчя». Цього разу у студії говорили із заступником директора телеканалу «Белсат» Олексієм Диковицьким. Говорили про постать Лукашенка і як він управляє державою. Також говорили про мовлення телеканалу і вибір мови: свого часу «Белсат» вирішив мовити білоруською і російською мовами, щоб інформувати росіян про реальні події. Також Диковицький сказав, що його команда, яка складається з білорусів, українців, поляків і казахів, веде боротьбу на інформаційному фронті.

Блок «1+1» почали з повтору частини програми «Нічна варта», де говорили із заступником керівника Офісу президента України Ростиславом Шурмою про податкову реформу.

У слоті «1+1» також говорили з представником каналу «Белсат». Головред Сергій Пеляса розповідав про збільшення кількості російських військових на території Білорусі.

Про оборону Донецького аеропорту у гостьовій студії «плюсів» говорили з учасниками боїв за аеропорт Дмитром Кащенком та Валентином Зінчаком, а також із режисером Ахтемом Сеітаблаєвим.

З народною депутаткою Ольгою Василевською-Смаглюк у блоці «Ради» говорили про Бюро економічної безпеки. Вона розповіла, що коли бюро створювали, планували, що його працівники займатимуться аналітичною роботою, а не будуть силовим органом. Також вона сказала, що є певні пільги для бізнесу, які необхідно скасувати, оскільки їх лобіювали, а насправді вони не потрібні для підтримки бізнесу та української економіки. Крім того, вона сказала, що після закінчення війни пільги для підприємців скасують.

З політкоментатором Валентином Гладких у гостьовій студії «Ради» офлайн говорили про засідання Ставки верховного головнокомандувача та ситуацію на передовій. Гладких розповів, що СБУ під керівництвом Василя Малюка показує високу ефективність. Ще з одним політкоментатором та традиційним гостем «Ради» Георгієм Біркадзе говорили про наслідки ракетного удару по Дніпру та потреби української армії у зброї.

Також про потреби України у зброї та необхідність забезпечити Україну системами протиповітряної оборони у блоці «Ради» говорили з народною депутаткою Юлією Тимошенко. Який стосунок членкиня Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Тимошенко має до протиповітряної оборони, «Детектору медіа» зрозуміти не вдалося.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова і розмову з головою благодійного фонду «Повернись живим» Тарасом Чмутом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
849
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду