Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 січня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 січня 2023 року

20 Січня 2023
1104

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 січня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1104
Економічний форум у Давосі, авіатроща у Броварах та намагання російської пропаганди посварити Україну із іноземними партнерами.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 січня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному слоті, який вела команда телеканалу «1+1», показали випуск «Нічної варти» з Євгеном Плінським та Наталею Островською. Говорили про Бахмут та Соледар з донецьким краєзнавцем Михайлом Кулішовим. Він розповів про підземелля Донбасу та історію Бахмута.

Також про поширення російської дезінформації та дезінформаційних наративів говорили з представниками організації StopFake Русланом Дейниченком та Євгеном Федченком. Зокрема що росіяни почали відкрито говорити, що вони вбивають українців та воюють з Україною. Одразу за пропагандою це підхопили пересічні росіяни. Також Дейниченко сказав, що зараз одна з головних цілей росіян — посварити Україну із заходом, аби унеможливити постачання важкого та високоточного озброєння.

Про економічний форум у Давосі у гостьовій студії ICTV/СТБ говорили з народним депутатом Єгором Чернєвим. Він розповів про відвідуваність Українського дому, візити міжнародних лідерів, залаштунки форуму й обговорення України та війни

Про міжнародну військову допомогу Україні у блоці «Ми — Україна» говорили з радником керівника Офісу президента України Михайлом Подоляком, під час його включення показували трансляцію однієї із панелей економічного форуму у Давосі, учасником якої був заступник голови Верховної ради України Олександр Корнієнко.

Після Подоляка до студії доєднався ще один представник Офісу президента, заступник керівника Ростислав Шурма. Він розповів про тези, які обговорювали на форумі та наративи, які транслюють лідери у політиці та бізнесу. Також він розповів, що жоден великий бізнес ще не готовий інвестувати в Україну, проте вже ведуться переговори.

Про падіння гелікоптера у Броварах у студії телеканалу «Ми — Україна» говорили з експертом з авіації Валерієм Романенком. Він розповів про діагностику, яку проходили гвинтокрили, та методи, які використовують для їх перевірки. На його думку, до падіння призвела відмова якоїсь технічної складової та дефект, який виник безпосередньо на борту. Власне через це екіпаж не зміг провести аварійної посадки, аби врятувати людей та саму машину.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1104
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду