detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
17.01.2023 15:34
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 січня 2023 року
Робота білоруських медійників, оборона Донецького аеропорту і ситуація в українській економіці.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок «Інтера» складався з повторів, а також програми Дмитра Чистякова «Обличчя». Цього разу у студії говорили із заступником директора телеканалу «Белсат» Олексієм Диковицьким. Говорили про постать Лукашенка і як він управляє державою. Також говорили про мовлення телеканалу і вибір мови: свого часу «Белсат» вирішив мовити білоруською і російською мовами, щоб інформувати росіян про реальні події. Також Диковицький сказав, що його команда, яка складається з білорусів, українців, поляків і казахів, веде боротьбу на інформаційному фронті.

Блок «1+1» почали з повтору частини програми «Нічна варта», де говорили із заступником керівника Офісу президента України Ростиславом Шурмою про податкову реформу.

У слоті «1+1» також говорили з представником каналу «Белсат». Головред Сергій Пеляса розповідав про збільшення кількості російських військових на території Білорусі.

Про оборону Донецького аеропорту у гостьовій студії «плюсів» говорили з учасниками боїв за аеропорт Дмитром Кащенком та Валентином Зінчаком, а також із режисером Ахтемом Сеітаблаєвим.

З народною депутаткою Ольгою Василевською-Смаглюк у блоці «Ради» говорили про Бюро економічної безпеки. Вона розповіла, що коли бюро створювали, планували, що його працівники займатимуться аналітичною роботою, а не будуть силовим органом. Також вона сказала, що є певні пільги для бізнесу, які необхідно скасувати, оскільки їх лобіювали, а насправді вони не потрібні для підтримки бізнесу та української економіки. Крім того, вона сказала, що після закінчення війни пільги для підприємців скасують.

З політкоментатором Валентином Гладких у гостьовій студії «Ради» офлайн говорили про засідання Ставки верховного головнокомандувача та ситуацію на передовій. Гладких розповів, що СБУ під керівництвом Василя Малюка показує високу ефективність. Ще з одним політкоментатором та традиційним гостем «Ради» Георгієм Біркадзе говорили про наслідки ракетного удару по Дніпру та потреби української армії у зброї.

Також про потреби України у зброї та необхідність забезпечити Україну системами протиповітряної оборони у блоці «Ради» говорили з народною депутаткою Юлією Тимошенко. Який стосунок членкиня Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Тимошенко має до протиповітряної оборони, «Детектору медіа» зрозуміти не вдалося.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова і розмову з головою благодійного фонду «Повернись живим» Тарасом Чмутом.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY