Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 грудня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 грудня

14 Грудня 2022
890

Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
890
Закон «Про медіа», конференція «Солідарні з українським народом» та ситуація на передовій.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 13 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Рада», Суспільне, «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок ICTV/СТБ складався з повторів етеру попередньої доби. Зокрема, повторили частину гостьових включень із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою і першим заступником голови Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Валентином Ковалем. З останнім обговорювали проєкт закону «Про медіа», який цього дня ввечері ухвалили. Посилення впливу Нацради — вимога європейських партнерів, а також тепер Нацрада муситиме стимулювати саморегуляцію медіа, сказав Коваль.

Крім цього, кілька разів повторили підсумковий випуск новин попередньої доби, до якого включались голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, речник Одеської ОВА Сергій Братчук та голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк.

Про міжнародну допомогу Україні та залучення грошей у блоці «Ради» говорили з радником керівника Офісу президента Тимофієм Миловановим. Він розповів, що для залучення інвестицій від великого приватного бізнесу необхідно побудувати довірливі стосунки й показати конкретні проєкти, у які можна вкладатись. За словами Милованова, триває етап побудови стосунків, й для цього важлива участь українців у міжнародних зустрічах та конференціях.

Також у блоці «Ради» показали відкриття українсько-французької конференції «Солідарні з українським народом» та виступи на ній президента України Володимира Зеленського, його дружини Олени Зеленської і прем’єр-міністра Дениса Шмигаля. Пізніше Шмигаля включали до гостьової студії «1+1». Далі про перебіг конференції говорили із заступником керівника ОП Ростиславом Шурмою. Він розповів, що у цьому форумі беруть учать здебільшого українські та французькі компанії різних напрямів, і представництво міжнародних компаній зросло порівняно з попередніми зустрічами.

Двічі протягом доби, у блоках «Ради» й Суспільного, говорили із речником Східного угруповання військ Сергієм Череватим. Також ситуацію на передовій коментували воєнні експерти Петро Недзельський, Петро Черник і Михайло Самусь, військовий Петро Кузик.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю Олени Ремовської з українською журналісткою Христиною Бердинських, яка цього року  увійшла до списку «100 жінок 2022 року» від Бі-бі-сі. Вона розповіла, що нікуди не подавалась, і звістка про включення до списку її шокувала. Також вона розповіла про роботу журналістів під час війни та перехід з політичної журналістики у жанр воєнного репортажу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
890
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду