Вісім українок увійшли до списку «100 жінок 2022 року» від BBC

Вісім українок увійшли до списку «100 жінок 2022 року» від BBC

6 Грудня 2022
1726
6 Грудня 2022
12:53

Вісім українок увійшли до списку «100 жінок 2022 року» від BBC

1726
Щороку ВВС відзначає жінок, які надихають та впливають на світ.
Вісім українок увійшли до списку «100 жінок 2022 року» від BBC
Вісім українок увійшли до списку «100 жінок 2022 року» від BBC

Вісім українок увійшли до списку «100 жінок 2022 року» від BBC. Про це пише ВВС News Україна. 

Щороку британське видання відзначає жінок з усіх куточків світу, які надихають та впливають на світ. Цього року список відображає їхню роль у конфліктах в усьому світі — від протестувальниць, які вимагають змін в Ірані, до жіночого обличчя війни та спротиву в Україні.

Серед найвпливовіших жінок — перша леді Олена Зеленська, парамедикиня Юлія «Тайра» Паєвська, захисниця прав людей з інвалідністю Юлія Сачук, правозахисниця Олександра Матвійчук, математикиня Марина Вязовська, журналістка Крістіна Бердинських, лікарка-педіатр Ірина Кондратова, політикиня і волонтерка Яна Зінкевич.

«Жінки взяли на себе навіть більше обов’язків, ніж у мирний час. Жінка, яка пережила війну, ніколи не зробить крок назад. І я впевнена, що наша внутрішня впевненість буде рости», — сказала в інтерв’ю ВВС Олена Зеленська.

Також до списку увійшли співачка Біллі Айліш, акторки Пріянка Чопра та Сельма Блер, іранська альпіністка Ельназ Рекабі, спортсменка-рекордсменка у потрійному стрибку Юлімар Рохас та ганська письменниця Нана Даркоа Секьямах.

Проєкт «100 жінок» заснували у 2013 році.

Нагадаємо, керівниця Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук увійшла до списку 25 найвпливовіших жінок світу за оцінкою британського видання The Financial Times. Вплив її діяльності на суспільство відзначили у категорії «Лідери».

Цьогоріч Центр громадянських свобод здобув Нобелівську премію миру. Лауреатами також стали білоруський правозахисник Алесь Біляцький і російська правозахисна організація «Меморіал».

Фото: BBC

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1726
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду