Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 грудня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 грудня

17 Грудня 2022
413

Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
413
Масований ракетний удар по Україні, коментарі військових експертів і блекаут.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 16 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків Суспільного та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Про російську пропаганду в Україні і роботу Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони у блоці «Ради» говорили з експерткою громадської організації «Інформаційна безпека» Тетяною Поповою. За її словами, перспектива російських наративів і дезінформації короткострокова. Також вона додала, що українські служби з протидії дезінформації працюють дуже добре, зокрема й завдяки об’єднанню журналістської і блогерської спільнот.

Серед традиційних гостей, які регулярно долучаються до блоків «Ради», цього дня в етері були політкоментатори Ігор Петренко, Дмитро Васильєв та Дмитро Левусь, а також військові експерти Петро Недзельський, Дмитро Громаков, Сергій Кузан, Олександр Коваленко та Владислав Селезньов.

Удар по енергетичній інфраструктурі у блоці ICTV/СТБ обговорили з експертом Центру досліджень енергетики Олександром Харченком. Він розповів, що коли йде ракетний удар, світло вимикається заздалегідь, аби уникнути можливих блекаутів. Щодо захисту енергетичних об’єктів експерт сказав, що його облаштують уже після війни, коли на це буде більше часу, бо будівництво захисних споруд дороге і триває довго.

Ситуацію на передовій у гостьовій студії ICTV/СТБ обговорювали з начальницею об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталією Гуменюк, начальником об'єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напряму Євгенієм Єріним, речником командування Повітряних сил Юрієм Ігнатом та воєнним експертом Сергієм Грабським.

З білоруським журналістом Іллею Добротвором у блоці телеканалу «Ми — Україна» говорили про можливу участь Білорусі у війні з Україною. За його словами, країна фактично окупована військовими Росії, а Лукашенко готовий за російські гроші погодитись на участь у війні.

Речників різних підрозділів армії також включали й у блоці «Ми — Україна»: крім Юрія Ігната та Наталі Гуменюк, у гостьовій студії телеканалу також говорили з речником Східного угрупування військ Сергієм Череватим.

У кінці доби у програмі «Акцент» телеканалу «Інтер» з адвокатом Юрієм Білоусом та політкоментатором Андрієм Вігірінським говорили про членство Росії у Раді безпеки ООН та законність її правонаступництва.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
413
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду