Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 грудня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 грудня

19 Грудня 2022
279

Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
279
Складові російської пропаганди, інтерв’ю з Олександрою Матвійчук та ймовірний вступ Білорусі у війну.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 18 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «Ми — Україна», «Інтер», ICTV/СТБ.

Блоків «1+1» та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Нічний шестигодинний блок Суспільного складався з повторів. Зокрема, повторили частину етеру попередньої доби, а також інтерв’ю з журналісткою Христиною Бердинських, дослідником Європейської ради з міжнародних відносин Камілем Грандом і старшим радником у Центрі стратегічних досліджень Марком Канчіаном.

Про російський інформаційний простір та відбілювання репутації Путіна у блоці «Ми — Україна» говорили з виконавчим директором Stopfake Русланом Дейниченком. За його словами, дивлячись російське телебачення, можна зрозуміти, що відбувається в Росії і чого хоче Путін, оскільки пропаганда — відображення його поглядів. Також, за словами Дейниченка, усі, хто був причетний до поширення пропаганди, рано чи пізно будуть покарані. Також гість сказав, що Путін ніколи не пов’язує себе з поразками, тому частина наративів спрямована на вигадування перемог або пошук винних. Зокрема, прикладом може бути поширення фейкової інформації про Бахмут, оскільки росіянам потрібна бодай якась перемога.

Про ймовірну участь Білорусі у війні у блоці «Інтера» говорили з радником Світлани Тихановської Франаком Вячоркою. Він сказав, що російські військові у Білорусі потрібні, щоб контролювати країну й запобігати повстанню проти влади Лукашенка. Також він сказав, що не вірить в участь білорусів у війні.

До студії підсумкового випуску новин, який цієї доби припав на блок телеканалів ICTV/СТБ, запросили правозахисницю Олександру Матвійчук, Говорили про правозахист і просування українських поглядів на міжнародній арені. Зокрема, й про визнання Голодомору геноцидом українського народу урядами різних держав. Нагадаємо, що цього року «Центр громадянських свобод», який очолює Олександра Матвійчук, отримав Нобелівську премію миру разом із російською організацією «Меморіал» і білоруським правозахисником  Олесем Біляцьким.

Про святкування Дня Святого Миколая у блоці ICTV/СТБ говорили з ректором Відкритого православного університету Георгієм Коваленком. Священик розповів історію появи свята, важливість доброчесності та підтримки традиції робити добро ближньому.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
279
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду