Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 грудня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 грудня

9 Грудня 2022
1083

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1083
Занепад російських інформаційних спецоперацій, гуманітарна ситуація в Україні і український зв’язок в умовах кризи.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У «Нічній варті» в нічному блоці «1+1» із засновницею Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов’ю Цибульською говорили про інформаційні спецоперації. Вона розповіла, що росіяни на цьому фронті переходять до оборони і починають захищатись від українців. Щодо «хороших росіян» і ймовірної майбутньої політичної еліти Росії Цибульська сказала, що ця еліта може стати небезпечною для України. Зараз, на думку експертки, небезпека полягає в тому, що росіяни можуть відсунути Путіна й поставити на його місце псевдоліберала, який домовлятиметься із західними державами.

Про втрати російської економіки та регулювання цін на нафту говорили з виконувачем обов’язків міністра економіки України у 2020 році, економічним експертом Павлом Кухтою, а також із головою правління асоціації «Нафта та газ України» Андрієм Закревським.

Декілька разів у блоці «1+1» повторили підсумковий випуск новин попередньої доби.

Про гуманітарну ситуацію в Одесі говорили з речником обласної військової адміністрації Сергієм Братчуком. Цього дня його долучали до гостьових студій «Інтера» та ICTV/СТБ. Загалом із 1 травня він включався у марафон 208 разів.

Крім Братчука, про регіони України у студії «Інтера» також говорили з головою Сумської ОВА Дмитром Живицьким, головою Криворізької районної військової адміністрації Євгеном Ситниченком і головою Запорізької ОВА Олександром Старухом. До блоку ICTV/СТБ долучались голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, речниця голови Дніпропетровської ОВА Наталія Бабаченко, голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, голова Донецької ОВА Павло Кириленко, а також знову Дмитро Живицький.

Про зв’язок і його відновлення під час блекауту у блоці телеканалу «Ми — Україна» говорили з головою Державної служби спецзв'язку та захисту інформації Юрієм Щиголем. Він сказав, що український зв’язок  — один із найкращих, і пов’язав це з тим, що держава не втручалась у справи провайдерів, що дозволило розвинути ринок. За словами Щиголя, навіть якщо у країні відбудеться тотальний блекаут, українські військові, медики, надзвичайники і правоохоронці все одно будуть забезпечені зв’язком ще на тиждень.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1083
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду