Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 грудня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 грудня

11 Грудня 2022
609

Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
609
Коментарі експертів, гуманітарна ситуація в регіонах України і протидія російській пропаганді.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 10 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків «1+1» та Суспільного  цієї доби в національному етері не було.

Нічну гостьову студію блоку «Ради» розпочали зі включення радника керівника Офісу президента України Сергія Лещенка. З ним говорили про роботу російської пропаганди і боротьбу з нею.

Роботу Верховної Ради України знову обговорювали з нардепом  Володимиром Арешонковим. Зокрема він розповідав про оборону України та євроінтеграцію. Нагадаємо, що Арешонков був членом Соціал-демократичної партії України (об’єднаної) та кандидатом до Верховної Ради України від Опозиційного блоку «Не так!». До цього блоку також входили Віктор Медведчук, Нестор Шуфрич та Юрій Бойко. Він також працював головою Коростенської райдержадміністрації за президентства Януковича. Однак у 2014 році долучився до Блоку Петра Порошенка.

Серед традиційних гостей телеканалу «Рада», які регулярно долучаються до його гостьових студій цього дня говорили з політкоментаторами Валентином Гладких, Олексієм Якубіним, Ігорем Поповим, Георгієм Біркадзе, Олексієм Буряченком та Володимиром Фесенком.

З засновницею ініціативи з інформаційної гігієни «Як не стати овочем» Оксаною Мороз говорили про боротьбу з російською дезінформацією та поширення фейків навколо вимкнення світла. Авторка розповіла, що чат-бот, який начебто мав повідомляти про відключення електроенергії, направду використовується для викрадення телеграм-акаунтів.

До усіх гостьових студій цієї доби запрошували речника Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука. Також двічі до гостьових студій запрошували радника міністра внутрішніх справ України Вадима Денисенка. З ним говорили у блоках «Ради» та «Ми — Україна». У блоках цих же телеканалів говорили й з радником президента України з економічних питань Олегом Устенком. Зазначимо, що Братчук та Денисенко одні з основних коментаторів національного марафону.

Також у блоці «Інтера» показали інтерв’ю Анастасії Даугуле з шеф-кухарем Євгеном Клопотенком та новий випуск токшоу «Акцент», у якому Олексій Фадєєв говорив з керівником Центру військово-правових досліджень Олександром Мусієнком та військовим аналітиком Олексієм Гетьманом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
609
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду