Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 грудня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 грудня

13 Грудня 2022
891

Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
891
Санкції й міжнародна підтримка України, бажання Ірану вийти з гри та проєкт закону «Про медіа».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 12 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «Ми — Україна», «Інтер», ICTV/СТБ.

Блоків «1+1» та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок Суспільного складався з повторів інтерв’ю й частини гостьової студії попередньої доби. Зокрема, повторно показали інтерв’ю з міністеркою соціальної політики України Оксаною Жолнович, професором Стокгольмської школи теології Кирилом Говоруном, головою Об'єднання українців у Польщі Мирославом Скіркою, головою Об'єднання українських організацій Німеччини В'ячеславом Сукенником і депутаткою Європейського парламенту Расою Юкнявічене.

З керівницею мовлення «Голосу Америки» у Східній Європі Мирославою Гонгадзе говорили про роботу української дипломатії та вплив на геополітичну ситуацію у світі. За словами гості, з кожним поштовхом з боку української влади відбувається зміна у поглядах західних партнерів. Також із нею говорили про вплив США на процес передачі Україні зброї різними державами. Щодо санкційних пакетів Гонгадзе сказала: міжнародна спільнота починає показувати, що хоче завершення війни, й навіть ті держави, які допомагали Росії обходити санкції, починають закривати ці можливості.

Про Національний тиждень читання у блоці «Ми — Україна» говорили з письменником та видавцем Віталієм Капрановим. Ведучі поцікавились у нього рекомендаціями книжок. За його словами, українські видавці продукують достатню кількість літератури, щоб догодити усім смакам.

Цього дня до гостьової студії «Ми — Україна» долучився 21 гість.

З головним редактором порталу «Україна по-арабськи» Мохаммадом Фараджахалом у блоці «Інтера» говорили про постачання Росії іранських дронів. Безпілотники, які зараз використовує армія Росії, гість відніс до старих запасів, оскільки зараз Іран намагається вийти з гри. Це рішення іранської влади Фараджахал пов’язує з послабленням її позицій, як внутрішньополітичних, так і зовнішньополітичних.

У блоці ICTV/СТБ проєкт закону «Про медіа» обговорили з народним депутатом Микитою Потураєвим. За його словами, нового закону потребують як аудиторія, так і медійники, бо він дозволить встановити одні правила для всіх, зокрема врегулювати роботу онлайн-медіа. Потураєв розповів, що до другого читання зміцнили механізми захисту української мови й захисту медійного простору від окупантів. Також він додав, що медійники зможуть разом із незалежним органом впливати на регуляцію ЗМІ, оскільки передбачається створення рад, які формулюватимуть правила для медіа. Він закликав медіа простежити за тим, хто і як голосуватиме за закон, а тих, хто буде проти нього, перестати радо запрошувати на свої майданчики.

Далі в етері говорили про посилення повноважень Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. До розмови долучили першого заступника голови Нацради Валентина Коваля. Він розповів, що посилення впливу регулятора — вимога європейських партнерів, а також що перед Нацрадою постає завдання розвитку саморегуляції медіа. Також про проєкт Закону про медіа говорили з директоркою ГО «Лабораторія цифрової безпеки» Вітою Володовською і головним редактором «Європейської правди» Сергієм Сидоренком.

У підсумковому блоці новин, який також припав на слот телеканалу ICTV/СТБ, закон «Про медіа» обговорили вже з головою Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольгою Герасим’юк. Зокрема, вона сказала, що Нацрада не матиме права блокувати онлайн-медіа, а лише призупинятиме на два тижні роботу анонімних медіа: будь-яке інше блокування можливе лише через суд.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
891
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду