Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 грудня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 грудня

18 Грудня 2022
296

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
296
Ситуація у регіонах України, захист енергетичної системи і боротьба з російськими пропагандистами.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

На початку нічого блоку «Інтера» у ток-шоу «Акцент» говорили про міжнародну підтримку. До студії запросили директора програм інституту політичної освіти Олександра Солонтая та народну депутатку України Олену Шуляк. Далі у рубриці «Обличчя» Дмитро Чистяков говорив адвокатом і військовослужбовцем Масі Найємом. Наприкінці блоку показали повтор інтерв’ю Анастасії Даугуле зі співаком Wellboy, яке було в етері попередньої доби.

Блок «1+1» розпочали з повтору токшоу «Нічна варта» за участі аналітика CASE Ukraine Андрія Саварця. Раніше його транслювали в етері 14 грудня.

Гуманітарну ситуацію у різних регіонах у блоці «1+1» обговорили з начальниками військових адміністрацій Луганської області та Кривого Рогу Сергієм Гайдаєм і Олександром Вілкулом, а також з речником Одеської ОВА Сергієм Братчуком.

З нардепом Сергієм Лабазюком говорили про життя бізнесу в умовах блекауту і забезпечення українців зерном. Крім того, він розповів, що продаж зерна назовні вплине на ситуацію з українською економікою. Також він прокоментував витрати міжнародної грошової допомоги. Традиційно для «1+1» Лабазюка протитрували відповідно до партійної приналежності, що не мало жодного стосунку до теми розмови. Так само титрують інших його колег із «За майбутнє».

Про наслідки удару по енергетичній інфраструктурі у блоці «Ради» говорили з директором енергетичних програм Центру Разумкова Володимиром Омельченком. Він розповів про модель роботи енергетиків, яка дозволяє мінімізувати втрати: зокрема через це відключення відбуваються до того, як Росія завдає ударів по енергетичній інфраструктурі.

Санкції проти російських пропагандистів у гостьовій студії «Ради» обговорювали з радником керівника Офісу президента України Сергієм Лещенком. Він сказав, що першочергово треба накласти санкції на всіх, хто пов’язаний з Russia Today, а також на російських «воєнкорів», які просувають наративи Кремля. А ще з одним радником керівника ОП Михайлом Подоляком говорили про ймовірний наступ зі сторони Білорусі.

Про втрати російської економіки та можливість воювати далі у блоці Суспільного говорили зі старшим науковим співробітником аналітичного центру Atlantic Council Андресом Аслундом. Він сказав, що Україна через війну втрачає набагато більшу частину ВВП, ніж Росія, й Путін готовий йти на втрати, аби виграти. Експерт сказав, що така ситуація склалась через те, що санкції не надто ефективні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
296
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду