Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 грудня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 грудня

12 Грудня 2022
447

Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
447
Ситуація на передовій, російська пропаганда й інформаційно-психологічні спецоперації, а також закон «Про медіа».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 11 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці «Інтера» з експертом Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Денисом Самигіним говорили про російську пропаганду на окупованих територіях. Гість розповів, що Росія поставила собі задачу перетворити українців на росіян, тому на окупованих територіях постійно поширюють однотипні меседжі. Також, за словами Самигіна, окупанти намагаються занурити людей у стан ненависті. В кінці блоку повторили інтерв’ю Анастасії Даугуле з шефкухарем Євгеном Клопотенком та випуск програми «Акценти».

Блок телеканалу «1+1» розпочався з повтору «Нічної варти» за 8 грудня. Ведучі говорили з засновницею Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов’ю Цибульською про інформаційні спецоперації росіян.

Про ситуацію на передовій у блоці «Ради» говорили з речником командування Повітряних сил української армії Юрієм Ігнатом, начальницею об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталією Гуменюк, речником Східного угрупування військ Сергієм Череватим та начальник об'єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напряму Євгенієм Єріним. Також про удари по Херсонщині й гуманітарну ситуацію в регіоні говорили з радницею заступника керівника Офісу президента України Оленою Симоненко.

У рубриці «Парламентський тиждень», яку робить команда «Ради», показали нардепів Володимира Арешонкова, Соломію Бобровську, Микиту Потураєва, Ірину Констанкевич, Сергія Соболєва, заступників голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка і Олену Кондратюк. Констанкевич та Потураєв розповідали про новації законопроєкту «Про медіа». Зокрема, Потураєв наголосив, що кожен охочий блогер зможе зареєструватись як медіа.

Про закон «Про медіа» вже у гостьовій студії «Ради» говорили з народною депутаткою Євгенією Кравчук. Вона сказала, що закон забезпечить захист української аудиторії. Нагадаємо, що свого часу Євгенія Кравчук була керівницею пресслужби партії «Укроп» і директоркою з комунікацій у штабі партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
447
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду