Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 грудня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 грудня

15 Грудня 2022
1152

Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1152
Закон «Про медіа», гуманітарна ситуація на Донеччині і Національний тиждень читання.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 14 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У токшоу «Нічна варта» у блоці телеканалу «1+1» говорили із заступницею міністра оборони України Ганною Маляр та аналітиком Андрієм Саварцем. Останній висловив своє бачення того, який вплив мають Ігор Гіркін і Євген Пригожин на російське суспільство, а також того, хто впливає на Путіна. Експерт сказав, що мілітаризм у російському суспільстві важливий для Кремля, бо в такий спосіб можна виправдовувати агресію проти України.

Із нардепом Микитою Потураєвим у блоці ICTV/СТБ говорили про ухвалення закону «Про медіа». Він сказав, що завдяки нововведенням закону парламентарі зміцнили захист мови і культурного простору, зробили дієвішими квоти національного продукту. Також під час включення він подякував каналам-учасникам національного марафону за боротьбу на інформаційному фронті. За словами нардепа, результатом дії закону стане збільшення обсягів якісного національного продукту, виробництво якого стимулюватиме Нацрада з питань телебачення та радіомовлення. Щодо телеканалу «Рада» Потураєв сказав, що мовник буде повинен інформувати суспільство про роботу Верховної Ради, але це не заважатиме йому бути виробником марафону. Детальніше про те, які зміни принесе закон «Про медіа», читайте в інтерв’ю Микити Потураєва «Детектору медіа».

Також закон «Про медіа» обговорювали з міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком. Він сказав, що дуже важливою є регуляція онлайн-медіа та участь у цьому процесі самих медійників.

Про роботу «пунктів незламності» на Донеччині та результати їх інспекції намагались поговорити із заступником керівника Офісу президента Кирилом Тимошенком. Його включали двічі, бо першого разу включення перервалось. Він розповів, що з пунктами все добре і вони працюють. За його словами, пункти не відкривались раніше, бо в регіоні була тепліша погода. Ще раз його включали у блоці «Ми — Україна».

Про Національний тиждень читання у блоці ICTV/СТБ говорили з письменником Максом Кідруком.

У блоці телеканалу «Ми — Україна» закон «Про медіа» обговорили з народною депутаткою Євгенією Кравчук. За її словами, цей закон — захист як для медійників, так і для споживачів інформації. Вона сказала, що Нацрада контролюватиме, аби у медіа не було російської пропаганди, неприйнятного контенту і мови ворожнечі. Цю тему також обговорили з членом Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Олександром Бурмагіним.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1152
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду