Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 грудня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 грудня

10 Грудня 2022
1258

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1258
Трансляція конференції «UA: Права людини за темних часів», визнання Голодомору геноцидом та депутати від «За майбутнє» на «1+1».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», Суспільне, «1+1», «Рада».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Ми — Україна» з політологом-міжнародником Дмитром Левусем говорили про визнання Голодомору геноцидом українського народу. Зокрема, він сказав, що визнання німецького Бундестагу — це значне досягнення, оскільки Німеччина довго ігнорувала це питання. Також, за його словами, визнання може посилити дипломатичні позиції України, як визнання Голокосту вплинуло на позиції Ізраїлю. Затримку визнання з боку Німеччини Левусь пов’язує з тим, що після Другої світової війни німці мали певну провину перед Радянським Союзом, який постраждав від гітлерівського вторгнення.

Найчастіше Дмитро Левусь долучається саме до блоків телеканалів «Ми — Україна» та «Рада». З тринадцяти включень до гостьових студій національного марафону по п’ять припадали саме на ці телеканали. Ще три включення було у блоці «Інтера».

Про тарифи на комунальні послуги у блоці Суспільного говорили з директором аналітично-дослідницького центру «Інститут міста» Олександром Сергієнком. До розмови також долучали директора Департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Олександра Одинця. Сергієнко розповів, що енергетика критична майже для всіх сфер життя.

О 12 годині в етері марафону почалась трансляція міжнародної правозахисної конференції «UA: Права людини за темних часів». Захід відкрили виступом Володимира Зеленського, також показали панельну дискусію за участі керівника Офісу президента Андрія Єрмака, а модерувала дискусію його радниця Дарія Зарівна.

Традиційно для блоків «1+1» до гостьової студії запросили народного депутата з групи «За майбутнє». Цього разу з Ігорем Молотком говорили про ситуацію у Хотинській громаді на Сумщині та проєкт встановлення камер на кордоні з Росією. Його представили та протитрували відповідно до партійної приналежності, хоча партія «За майбутнє» була тут ні до чого.

Про маніпуляції Росії навколо війни в Україні у блоці «Ради» говорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком, який регулярно коментує теми міжнародної та української політики в етері марафонів «Єдині новини» і «FreeДом». Цього разу розмова з ним тривала чотирнадцять хвилин.

Законопроєкт про  заборону російських релігійних організацій та новий закон «Про медіа» у блоці «Ради» обговорили з нардепом Микитою Потураєвим. Він сказав, що жодних репресій проти релігійних організацій в Україні не відбувається, а боротьба з російською церквою — це захист України від впливу ворожих організацій, тоді як українським організаціям нічого не загрожує. Щодо закону «Про медіа» Потураєв сказав, що його основна мета — захистити права медійників.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1258
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду