detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
09.12.2022 10:11
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 грудня
Занепад російських інформаційних спецоперацій, гуманітарна ситуація в Україні і український зв’язок в умовах кризи.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У «Нічній варті» в нічному блоці «1+1» із засновницею Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов’ю Цибульською говорили про інформаційні спецоперації. Вона розповіла, що росіяни на цьому фронті переходять до оборони і починають захищатись від українців. Щодо «хороших росіян» і ймовірної майбутньої політичної еліти Росії Цибульська сказала, що ця еліта може стати небезпечною для України. Зараз, на думку експертки, небезпека полягає в тому, що росіяни можуть відсунути Путіна й поставити на його місце псевдоліберала, який домовлятиметься із західними державами.

Про втрати російської економіки та регулювання цін на нафту говорили з виконувачем обов’язків міністра економіки України у 2020 році, економічним експертом Павлом Кухтою, а також із головою правління асоціації «Нафта та газ України» Андрієм Закревським.

Декілька разів у блоці «1+1» повторили підсумковий випуск новин попередньої доби.

Про гуманітарну ситуацію в Одесі говорили з речником обласної військової адміністрації Сергієм Братчуком. Цього дня його долучали до гостьових студій «Інтера» та ICTV/СТБ. Загалом із 1 травня він включався у марафон 208 разів.

Крім Братчука, про регіони України у студії «Інтера» також говорили з головою Сумської ОВА Дмитром Живицьким, головою Криворізької районної військової адміністрації Євгеном Ситниченком і головою Запорізької ОВА Олександром Старухом. До блоку ICTV/СТБ долучались голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, речниця голови Дніпропетровської ОВА Наталія Бабаченко, голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, голова Донецької ОВА Павло Кириленко, а також знову Дмитро Живицький.

Про зв’язок і його відновлення під час блекауту у блоці телеканалу «Ми — Україна» говорили з головою Державної служби спецзв'язку та захисту інформації Юрієм Щиголем. Він сказав, що український зв’язок  — один із найкращих, і пов’язав це з тим, що держава не втручалась у справи провайдерів, що дозволило розвинути ринок. За словами Щиголя, навіть якщо у країні відбудеться тотальний блекаут, українські військові, медики, надзвичайники і правоохоронці все одно будуть забезпечені зв’язком ще на тиждень.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY