Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 грудня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 грудня

8 Грудня 2022
868

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
868
Міжнародний форум «Креативні індустрії», повтори у блоці ICTV/СТБ та анонс нового сезону «Ліги Сміху» на «1+1».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Рада», Суспільне, «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Нічний шестигодинний блок ICTV/СТБ складався з повторів. Зокрема, двічі повторили підсумковий випуск новин та інтерв’ю заступниці міністра оборони Ганни Маляр.

У блоці «Ради» з міністром культури й інформаційної політики Олександром Ткаченком говорили про VI щорічний міжнародний форум «Креативні індустрії», а також про зміну культурної спадщини. Міністр розповів, що провести форум вирішили, щоб обговорити виклики, які війна поставила перед креативними індустріями. О 10:20 розпочалась трансляція відкриття форуму. Із вступним словом виступили міністр культури Олександр Ткаченко та дружина президента України Олена Зеленська. До здобутків 2022 року Ткаченко відніс мовлення марафону «Єдині новини #UAРазом», яке триває вже 4600 годин, створення телеканалу іномовлення «FreeДом» та Медіацентру «Україна». Зеленська говорила про увагу міжнародної спільноти до української культури.

Форум організовує Міністерство культури та інформаційної політики України. Серед партнерів заходу – Британська Рада в Україні, Український інститут, Український інститут книги, Ukrainian Fashion Week, Design4Ukraine, Офіс розвитку креативних індустрій при МКІП та інші.

Далі з нардепом Микитою Потураєвим говорили про новий закон «Про медіа». Розмову з ним почали з обговорення його участі у форумі «Креативні індустрії». Також ведучі сказали, що знають про участь у форумі народної депутатки Євгенії Кравчук, що не мало зв’язку з подальшою розмовою.

Про звільнення полонених та подальшу роботу з ними говорили із радницею керівника Офісу президента України Дарією Зарівною. Зокрема, вона розповіла про останню нараду в Офісі президента під головуванням Андрія Єрмака. Розмова з нею тривала дев’ять хвилин.

У гостьовій студії Суспільного значну увагу приділили темам споживчої економіки, зокрема цінам на ялинки та подорожчанню продуктів. Про це говорили з членом Економічного дискусійного клубу Олегом Пендзиним, головою Української плодоовочевої асоціації Тарасом Баштанником та представником лісгоспу Київської області Русланом Гузенком.

У блоці «1+1» зробили сюжет про спеціальний сезон розважального ток-шоу «Ліга Сміху». На початку сюжету також розповіли про волонтерство гумористів та створення благодійного фонду «Ліга допомоги». Наприкінці сюжету анонсували трансляцію першого випуску на телеканалі ТЕТ. Нагадаємо, що ТЕТ входить до холдингу 1+1 media.

Про скандал з телеканалом «Дождь» та російсько-радянські наративи говорили з письменником Андрієм Курковим, співзасновником Українського інституту майбутнього Юрієм Романенком та латвійським журналістом Імантсом Лієпіншом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
868
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду