Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 грудня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 грудня

7 Грудня 2022
1237

Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1237
День Збройних сил України, повернення Олексія Арестовича та ймовірний наступ із Білорусі.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 6 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «Ми — Україна», «Інтер», ICTV/СТБ.

Блоків «1+1» та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

У блоці Суспільного двічі показали включення військового парамедика і колишнього політика Єгора Фірсова, начальника пресслужби 63-ої окремої механізованої бригади української армії Олега Зелінського, речника Східного угрупування військ Сергія Череватого та речника командування повітряних сил Юрія Ігната. Також повторили підсумковий випуск новин попередньої доби, інтерв’ю Олени Ремовської з командиром 4-ої бригади оперативного призначення Національної гвардії Артемом Ілюхіним та інтерв’ю з військовими та добровольцями.

До гостьової студії телеканалу «Ми — Україна» запросили військовослужбовицю Євгенію Емеральд. З нею говорили про умови служби, зміни поглядів у суспільстві та жіночу форму для українських військових. Гостя висловила сподівання, що жінок на службі в армії стане більше. Емеральд сказала, що жінки холоднокровніші за чоловіків та краще реагують на стресові ситуації, тому вони вправні у певних військових спеціальностях.

Цієї доби до гостьових студій національного марафону повернувся радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович. Він привітав військових із професійним святом і розповів, чому Україні важливо мати власну армію. Також він сказав, що російські офіцери йому симпатизують завдяки спільним відео із російським адвокатом Фейгіним. Крім того, Арестович сказав, що його прихильники допомагають (щоправда, про яку саму допомогу йдеться, не уточнив). Арестовича не було в етері «Єдиних новин» із 16 травня.

Про ймовірність наступу з Білорусі у блоці «Інтера» говорили з керівником Головного управління розвідки Міноборони Кирилом Буановим. Також він розповів, що Росія втрачає запаси озброєння, зокрема й ракет, оскільки ні Іран, ані Китай не поставили їй жаданих ракет. Очільник розвідки сказав, що росіяни мають ліміти на використання зброї. Щодо наступу з Білорусі Буданов сказав, що його не буде, а поширення інформації про небезпеку наступу — російська інформаційно-психологічна спецоперація, щоб залякати українців та спробувати відтягнути військові сили від реальної зони бойових дій.

Двічі протягом доби, у блоках телеканалів «Ми — Україна» та ICTV/СТБ, включали міністра оборони України Олексія Резникова. З ним говорили про удари по Україні та падіння ракети на території Молдови. Щодо останнього він сказав, що для ідентифікації ракети треба почекати висновків молдовської сторони. Також він додав, що ні в кого з європейських країн немає претензій до України. Щодо ймовірного наступу з Білорусі він сказав, що потенційні ризики є.

У блоці ICTV/СТБ ввечері говорили із заступницею міністра оборони України Ганною Маляр. До розмови із держслужбовицею долучився гурт «Спів братів», який виступив у прямому етері зі студії нацмарафону. Також у новинах ICTV/СТБ показували сюжети про нову інсталяцію у Pinchuk Art Centre. Нагадаємо, Віктор Пінчук — власник цих телеканалів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1237
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду