Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 грудня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 грудня

6 Грудня 2022
1135

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1135
День волонтера, вплив санкцій РНБО на церкву Московського патріархату і волонтерство ведучих ТСН.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків «Ми — Україна» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

До гостьової студії «1+1» запросили ведучу новин каналу Соломію Вітвіцьку, аби вона розповіла про свій волонтерський досвід. Разом з нею в ефірі були волонтери Анатолій Райчинець, Вікторія Райчинець та Федір Райчинець. Вони розповідали про свою волонтерську діяльність і мотивацію допомагати іншим.

Про Волонтерську премію у студії «1+1» говорили зі співорганізаторкою конкурсу та виконавчою директоркою Центру громадянських свобод Олександрою Романцовою та однією з цьогорічних номінанток — волонтеркою Христиною Астановою. Романцова розповіла про проведення конкурсу та цьогорічні умови, зокрема про те, що цього року не було журі та відзначати будуть всіх номінантів. Астанова розповідала про співпрацю між початківцями й тими, хто волонтерить вже давно, а також про волонтерство на базі Національного медичного університету імені Богомольця.

Закон «Про медіа» у блоці «Ради» обговорили з народною депутаткою Іриною Констанкевич. Законопроєкт готувався спільно з експертами та громадськими активістами, розповіла гостя. Зараз, за її словами, до документу подали понад дві тисячі правок (близько тисячі сторінок, що свідчить про велику зацікавленість цим проєктом. Також Констанкевич сказала, що необхідно врахувати інтереси Єврокомісії, Європейської Ради, національні інтереси й інтереси медіаспільноти. Компромісу щодо суперечливих норм, які пропонують до закону, вона сподівається досягти на засіданнях профільного парламентського комітету під час оформлення останнього розділу проєкту.

Про оборону України та ситуацію на передовій у гостьовій студії «Ради» цього дня говорили з речником Східного угрупування військ Сергієм Череватим, помічником командувача об'єднаних сил української армії зі стратегічних комунікацій Євгеном Силкіним, начальником об'єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напряму Євгеном Єріним та представником пресслужби Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрієм Юсовим.

Традиційно для телеканалу «Рада» до студії наживо запросили коментатора Георгія Біркадзе. Він висловив свою думку щодо чергового ракетного удару росіян по Україні, ефективності міжнародних санкцій та зниження цін на нафту, а також щодо санкцій РНБО проти церковників УПЦ Московського патріархату. Зокрема, коментуючи церковні питання, Біркадзе наголосив, що громадянство України Вадим Новинський отримав за поданням Петра Порошенка. Також гість студії закликав покарати усіх представників «Опозиційної платформи — За життя». Межі експертності колишнього голови райдержадміністрації Біркадзе в телеефірі невпинно розширюються.

Своєю думкою щодо обстрілу України у блоці «Ради» поділилася й народна депутатка Юлія Тимошенко. Зокрема сказала, що єдиними гарантами безпеки України можуть стати наші військові, та висловилась про важливість волонтерства. Загалом її виступ тривав  майже дванадцять хвилин.

Про обмеження цін на російську нафту у блоці Суспільного говорили з радником президента України з економічних питань Олегом Устенком та членом Українського товариства фінансових аналітиків Віталієм Шапраном.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1135
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду