Про що говорили в етері спільного телемарафону третього листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону третього листопада

4 Листопада 2022
740

Про що говорили в етері спільного телемарафону третього листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
740
Боротьба з російською пропагандою, ситуація з «Довженко-центром» та результати Національного тесту з медіаграмотності.
Про що говорили в етері спільного телемарафону третього листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону третього листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоку ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці «Інтера» показали одне включення та запросили двох гостей до студії наживо. Онлайн говорили з російським правозахисником Миколою Полозовим, а до студії завітали волонтер Сергій Старко та співак Павло Зібров.

На завершення блоку в етері повторили випуск токшоу «Акцент» із Олексієм Фадєєвим. Ведучий разом з політкоментатором Миколою Давидюком та радником міністра внутрішніх справ Вадимом Денисенком говорили про відновлення України та міжнародну співпрацю.

Блок «1+1» розпочали з повтору частини випуску «Нічної варти» за 31 жовтня. Євген Плінський та Марія Васильєва говорили з  директором Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Амосова Василем Лазоришинцем.

До боку «Ради» цього дня знову запросили нардепа Володимира Арешонкова. З ним говорили про енергетичну безпеку України. За його словами, знищення енергетичних об’єктів — виклик для всіх, у тому числі й для нардепів. Також він сказав, що люди могли ще з літа подбати про себе та придбати генератори. Попереднього разу з гостем говорили про засудження на міжнародній арені дій Росії. Нагадаємо, що Арешонков був членом Соціал-демократичної партії України (об’єднаної) та кандидатом до Верховної Ради України від Опозиційного блоку «Не так!». До цього блоку також входили Віктор Медведчук, Нестор Шуфрич та Юрій Бойко. Він також працював головою Коростенської райдержадміністрації за президентства Януковича. Однак у 2014 році долучився до Блоку Петра Порошенка. Про політичний бекграунд гостя ефіру ведучі знову не нагадали.

З міністром Кабінету міністрів України Олегом Немчіновим у гостьовій студії «Ради» говорили про проведення процесу приватизації державного майна. Також говорили про призначення нового керівництва «Довженко-центру». Реагуючи на питання про це, Немчінов сказав: «дуже дивний перехід від малої приватизації до держустанови». Також він сказав, що нова виконувачка обов’язки керівника за фахом — аудиторка.

Нагадаємо, що 2 листопада в.о. директора «Довженко-центру» призначили Юлію Каждан. За відкритими даними, вона є керівницею кінологічного центру «Ерсте Хунд», юридичного підприємства «Джулія», юридичної фірми «Каждан та партнери». Її попередня робота не пов’язана зі сферою кіно.

З керівницею національного проєкту з медіаграмотності Міністерства культури та інформаційної політики України «Фільтр» Валерією Ковтун говорили про результати першого Національного тесту з медіаграмотності.

Про боротьбу проти російської пропаганди на окупованих територіях у блоці Суспільного говорили з головою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольгою Герасим’юк. Вона розповіла, що важливо зупинити російську пропаганду, тому Нацрада звернулась до правоохоронців із проханням визнати російських пропагандистів терористами. Одним із засобів боротьби із пропагандою вона назвала телемарафон «Єдині новини».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
740
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду