Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 листопада

6 Листопада 2022
846

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
846
Соціальні комікси, новий випуск «Нічної варти» та інтерв’ю з Віталієм Кличком у блоці ICTV/СТБ.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада»,  Суспільне, ICTV/СТБ.

Блоку «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

У «Нічній варті» від «1+1» говорили з головним редактором проєкту соціальних коміксів Inker Сергієм Колесниковим. Він розповів про процес створення коміксів. Загалом, за його словами, команда проєкту — дванадцятеро людей, а робота над одним коміксом триває місяць. Щомісяця на сайті публікується чотири історії.

У другому блоці «Нічної варти» до Євгена Плінського та Наталі Островської долучилась Алла Мазур. Разом із головною редакторкою українського освітянського видавничого центру «Оріон» Іриною Красуцькою, вчителем історії Ігорем Красуцьким та автором підручників з історії Ігорем Щупаком говорили про освіту та українські підручники.

Про фінансування культури у блоці «Ради» говорили з профільним міністром Олександром Ткаченком. Він сказав, що на наступний рік збережені основні статті видатків, а також частково вдасться поновити роботу Українського культурного фонду та Українського інституту книги. Також, за словами міністра, на 1,4 мільярда гривень збільшили видатки на інформаційну безпеку. Ці кошти підуть на виготовлення продукції, яка допоможе тримати інформаційний фронт. Пояснюючи виділені кошти, міністр навів як приклад Росію, де щороку виділяють близько 600 мільйонів доларів на фінансування інформаційної машини.

Про конфіскацію російських активів у блоці Суспільного говорили з народною депутаткою з фракції «Слуга народу» Галиною Янченко та народним депутатом із фракції «Європейська солідарність» Олегом Синюткою. Суспільне залишається єдиною редакцією з числа творців марафону, що дає висловитись на одну тему представникам різних фракцій — носіям потенційно різних позицій.

Також у блоці Суспільного зробили інтерв’ю з викладачем Києво-Могилянської бізнес-школи Валерієм Пекарем. Говорили про звільнення Юрія Вітренка з «Нафтогазу». Гість нагадав, що коли призначали Вітренка, були порушені процедурні норми та стандарти.

У блоці ICTV/СТБ показали велике інтерв’ю з міським головою Києва Віталієм Кличком. З ним говорили про гуманітарну ситуацію у столиці, відключення електроенергії та готовність міста до зими.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
846
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду