Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 листопада

2 Листопада 2022
880

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
880
Повтори в нічному етері, ліквідація російських пам’ятників та інформація про російських військових.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «1+1», «Рада».

Блоку Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У блоці ICTV/СТБ показали повтор новин попередньої доби, зокрема двічі повторили підсумковий випуск новин. Також повторили інтерв’ю з постійним представником України при Організації Об’єднаних Націй Сергієм Кислицею.

З міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком у блоці «Інтера» говорили про те, як росіяни крадуть пам’ятники з тимчасово окупованого Херсона, а також про радянські пам’ятники та монументи, присвячені Другій світовій війні (за радянської версією історії — Великій Вітчизняній). Міністр висловив впевненість, що процес дерусифікації України уже не спинити, оскільки багато людей добровільно переходять на українську мову.

Про ймовірні протести у Росії проти війни, яку РФ веде в Україні, у гостьовій студії «Інтера» говорили з журналістом InformNapalm Антоном Павлушком. Він сказав, що росіяни не люблять українців, тому ніхто серед тих, хто перебуває у Росії, протестувати проти війьни не буде. Павлушко додав, що дідівщина, погане матеріальне забезпечення, жорстокість та інші проблеми, які зараз виникають у військових частинах російської армії, були там і до 24 лютого.

До гостьової студії «1+1» цього дня запросили чеченського політика Ахмеда Закаєва та долучили онлайн-зв’язком Хусейна Джамбетова, чеченського військового, який воює на боці України. З ними говорили про розпад Росії, участь чеченців у війні та підтримку України.

Традиційно для «1+1» до гостьової студії запросили нардепа із групи «За майбутнє». Цього разу це був Іван Чайківський. З ним говорили про експорт українського зерна. Задля справедливості слід зауважити, що ця тема входить у сферу його компетенції.

Про російські фейки у блоці «Ради» говорили з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. Окрім цього, він розповів про реакцію світу на російський ядерний шантаж. Останнім часом Подоляк з'являється в етері марафону майже щодня. Так, напередодні він також був і розповідав про вплив війни на дипломатію та економіку України.

Обговорити держбюджет на 2023 рік до студії «Ради» запросили народну депутатку Олену Шуляк. Нардепів від інших фракцій до обговорення не долучали.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
880
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду