Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 червня

28 Червня 2022
1337

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1337
Удар по торговельному центру у Кременчуці, відновлення української економіки та виїзна студія телеканалу «Рада» на Житомирщині.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 червня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ.

У блоці каналу «Україна 24» про відновлення поранених українських військових говорили з ізраїльським лікарем Борисом Брилем. Він розповів, що в Україні зараз працюють ізраїльські медики, вони консультують наших лікарів. Крім цього, в Ізраїлі проходять навчання українські реаніматологи, яких готують до роботи у польових шпиталях. Гість зауважив, що в тих обставинах, в яких наразі перебуває Україна, будь-якої допомоги буде замало, оскільки ситуація дуже складна.

У блоці «1+1» питання так званого «плана Маршалла», який стосується  відбудови України, обговорили з Олегом Немчіновим, міністром Кабінету міністрів. Ведучі поцікавилися, чи не розкрадуть ці гроші. Урядовець дав зрозуміти, що покладає серйозні сподівання на ефективну роботу вже наявної в Україні розгалуженої мережі антикорупційних органів.

Олексій Чернишов, міністр розвитку громад, у блоці цього ж каналу пояснив, за рахунок чого вдалося забезпечити стабільний опалювальний сезон 2021-22 років. Чернишов вважає, це стало можливим зокрема й завдяки децентралізації. Міністр сказав, що опалювальний сезон 2022-23 буде непростим, але тарифи лишаться незмінними.

У блоці «1+1» в студію запросили шоумена і волонтера Сергія Притулу. Він прокоментував перебіг своєї чергової благодійної акції, в результаті якої було зібрано на байрактари внесків загальною сумою 600 мільйонів гривень. Притула сказав, що волонтери зараз хто як може підставляють плече Міністерству оборони та іншим державним структурам.

Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна долучилась до етеру нацмарафону у блоці каналу «Рада». Вона розповіла про гарячу лінію кризової підтримки для ветеранів війни, учасників бойових дій, їхніх сімей.

Після 17 години в ефірі обговорювали наслідки ракетних ударів по ТЦ у Кременчуці, а також обстріли з боку росіян інших об’єктів на Полтавщині і не тільки. Ведучі попросили військового експерта Костянтина Машовця прокоментувати ці удари — чи пов’язані вони із зовнішньополітичними подіями. Експерт висловив припущення, що Росія військовою ескалацією може реагувати на перемоги України на дипломатичному фронті.

У блоці ICTV/СТБ про зміну стратегії НАТО мали розмову з головою постійної делегації України у парламентській асамблеї НАТО Єгором Чернєвим. Він вважає, що після завершення війни Україна скоріш за все отримає членство в Альянсі без плану дій. До того, поки війну з Росією не буде завершено, політична ситуація не дозволить нашій державі стати повноцінним членом НАТО. Чернєв також сказав, що де-факто Україна переходить на новітнє озброєння за стандартами НАТО.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1337
Читайте також
04.07.2022 06:20
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 414
03.07.2022 11:36
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 285
02.07.2022 09:44
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 485
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду