Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 червня

26 Червня 2022
1476

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1476
Ситуація на передовій і в регіонах, міжнародна підтримка та санкції проти Росії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «1+1».

У блоці ICTV/СТБ повторили інтерв’ю Вадима Карп’яка з Генеральною прокуроркою України Іриною Венедіктовою, яке було в етері 23 червня.

З керівницею пресцентру сил оборони та охорони Півдня Наталією Гуменюк у студії говорили про оперативну ситуацію на фронті. Вона розповіла, що на Херсонщині ситуація постійно змінюється й росіяни після втрат позицій завжди намагаються їх відбити.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю з міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим. Він розповів про умови розвитку цифрової економіки, роботу міністерства та перебіг різних реформ.

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в етері розповів, що у місті зараз почала погіршуватись ситуація з їжею на додачу до нестачі води. Також він сказав, що окупанти постійно розповідають у медіа, що в місті все добре, хоча насправді взагалі нічого не роблять для розв’язання гуманітарних проблем.

У блоці каналу «Україна 24» говорили з міністром захисту довкілля Русланом Стрільцем. Зокрема, про можливість отримати Україною репарації за вчинений росіянами екоцид та про співпрацю з міжнародними партнерами. Він сказав, що зараз першочергове завдання — очистити країну від сміття, яке залишилось внаслідок війни.

З головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим говорили про ситуацію на тимчасово окупованому півострові. За його словами, катування і викрадення активістів, до яких уже звикли в Криму, зараз поширилась на території тимчасово окупованих частин Херсонської та Запорізької областей.

У блоці «1+1» показали інтерв’ю із послом США в Україні (2017—2019) Куртом Волкером про кандидатство України до ЄС. За його словами, причина рішення надати Україні цей статус не у війні, оскільки тоді б Грузія вже давно була в ЄС. Насправді питання у тому, що Європа просто вирішила розширити свої межі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1476
Читайте також
02.07.2022 09:44
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 476
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду