Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 липня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 липня

2 Липня 2022
1475

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 липня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1475
Наслідки ракетного удару по Одещині, ситуація на фронті та звільнення острова Зміїний від окупантів.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 липня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне,  «Україна 24», «Інтер»,  «1+1», ICTV/СТБ.

У блоці Суспільного повторили дві години етеру за попередню добу.

У блоці «Україна 24» говорили з Андрієм Сачковим, генеральним директором Північного гірничо-збагачувального комбінату групи «Метінвест» Ріната Ахметова. Він повідомив про зупинку роботи двох комбінатів — Південного та Інгулецького; на Північному працюють лише частково.

Роксолана Підласа, народна депутатка, заступниця голови комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку, розповідала про доступні кредити від держави для тих підприємств, які зруйнували російські снаряди та ракети.

Про позиції держави Ізраїль говорили у блоці «Інтера» із Сергієм Ауслендером. Він сказав, що народ Ізраїлю на боці Україні, а позиція держави є неоднозначною.

З Олегом Ждановим ведуча говорила про стратегічну важливість острова Зміїний, звільненого від російських військ. Росіяни втратили можливість вести спостереження і більше не зможуть планувати висадку десанту на Одещині, якщо схочуть. Вивішувати український прапор на острові поки що рано, оскільки він — під перехресним вогнем обох сторін.

Ольга Батова, виконувачка обов’язки голови Фонду держмайна, розповіла про зниження ризиків, пов’язаних з орендою державного майна. За аукціонами, які відбулися у лютому, не всі люди розрахувалися, надаючи довідки про форсмажор — війну.

У блоці «1+1» наживо розповідали з Одещини, де ворог поцілив по цивільних об’єктах — будинку і базі відпочинку.

Колишній заступник міністра економіки Польщі Пьотр Кульпа розповів про спеціальну стіну, яку поляки збудували для захисту від агресора. Це спеціальна стіна, яка може і ворога стримати, і при цьому є безпечною, скажімо, для тварин.

Говорили в ефірі про повернення полонених з «Азовсталі» — чимало тих, кого росіяни повернули, мають важкі опіки, ампутації кінцівок, порушення чи втрату зору. Про це говорила Наталія Заріцька, дружина одного із захисників «Азовсталі».

В ефір повертаються «мирні» сюжети — про зміну погоди, як уберегтися від спеки, про кицю, яка 10 годин їхала на підвісці в евакуаційному автобусі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1475
Читайте також
08.07.2022 11:08
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 185
04.07.2022 06:20
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 408
03.07.2022 11:36
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 276
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду