Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 червня

30 Червня 2022
1513

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1513
Санкції проти Росії, випуск нової марки «Українська мрія» та звільнення з російського полону 144 українців.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 червня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер».

У блоці «Ради» проблему безпеки цивільних обговорили з військовим експертом Костянтином Машовцем. Він вважає, що людям слід самостійно розпоряджатися власною безпекою, зокрема й під час повітряної тривоги, тому вибір — йти в укриття чи не йти — має бути особистим вибором кожної людини.

Наприкінці блоку «Ради» повторили годину етеру минулої доби, в якому Назар Довгий провів розмови з кандидатом політичних наук Сергієм Джерджем, політологом Петром Олещуком і генерал-майором запасу СБУ Віктором Ягуном.

З директором «Укрпошти» Ігорем Смілянським у блоці ICTV/СТБ обговорили запуск нової поштової марки «Українська мрія».

Фінансовий аналітик Сергій Фурса у гостьовій студії ICTV/СТБ розповів про те, як санкції вже працюють проти російської економіки. Він сказав, що заборона імпорту золота не обнулить доходи Росії від цієї галузі, проте багато компаній закриються, а люди втратять роботу — і це завдасть збитків економіці ворога.

У блоці Суспільного частину етеру присвятили розмові про таке поширене явище, як ігнорування повітряних тривог. Про важливість дотримання заходів особистої безпеки говорили з психотерапевтом Олегом Чабаном, речником ДСНС України Олександром Хорунжим, першим заступником міністра внутрішніх справ України Євгеном Єніним та журналістом Сергієм Ауслендером.

Олег Чабан пояснив: коли людина постійно перебуває у напруженні, вона втомлюється та звикає, починає нехтувати тривогами. Коли лунає сигнал тривоги, а далі нічого страшного у безпосередній близкості не відбувається, реакція на цей сигнал зникає. Щоб позбутись цієї втоми, людям необхідно усвідомлювати, що ніде на всій території України наразі немає 100% безпеки, тож якщо лунає сигнал-попередження, на нього треба реагувати.

Про побудову індустріальних парків у блоці каналу «Україна 24» говорили з нардепом Дмитром Кисилевським. Як він розповів, інвестори цих парків отримають податкові та митні пільги, засновником же такого парку може бути будь-який власник землі, який має від десяти до тисячі гектарів. Загалом зараз в Україні створено 53 індустріальні парки.

Виконавчого директора компанії Ріната Ахметова ДТЕК Дмитра Сахарука в етері каналу «Україна 24» знову титрують як «енергетика компанії». Він розповів про роботу енергетиків в умовах війни та відновлення електропостачання.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1513
Читайте також
04.07.2022 06:20
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 392
03.07.2022 11:36
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 263
02.07.2022 09:44
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 458
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тарас
637 дн. тому
Кому ця помийка треба
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду