Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 червня

23 Червня 2022
1056

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1056
Відкриття Чорного моря, документальний фільм про окупацію Бучі на «Інтері», інтерв’ю з Денисом Монастирським та з Ігорем Кондратюком.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер».

У нічному блоці «1+1» годину транслювали новинні сюжети, далі повторили дві години токшоу «Нічна варта» за 19 червня. Зокрема, блок про російську пропаганду, у якому відбулися розмови із керівником Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрієм Шаповаловим, керівником організації StopFake Євгеном Федченком, блогеркою Анною Олицькою та істориком Олександром Алфьоровим.

У блоці телеканалу «Рада» ситуацію з експортом зерна обговорили з Назаром Бобицьким, директором брюссельського офісу Української асоціації бізнесу і торгівлі. Він пояснив, чому Туреччина буде вимушена вплинути на розблокування портів. Гість також сказав, що ціни на зерно вже почали рости в зв'язку з відсутністю українського зерна на ринку.

У блоці «Ради» включали двох радників міністра внутрішніх справ. З Ростиславом Смірновим говорили про гуманітарну ситуацію та процес розмінування, а з Вадимом Денисенком — про ймовірність вторгнення росіян зі сторони Білорусі. Далі показали ексклюзивне інтерв’ю власне з міністром Денисом Монастирським.

У блоці ICTV/СТБ історик Ростислав Пилявець мав розмову із ведучою про відмінності та схожі риси нападу Німеччини на цивілізований світ у XX сторіччі та нападу Росії на Україну, яке у повномасштабному вигляді почалося 24 лютого. Науковець вважає, що росіяни мають відверту нетерпимість до інших народів. Тоді нацизм піднявся на ідеях реваншистів, зараз аналогічні плани має Росія.

Олександр Кубраков, міністр інфраструктури України, говорив із ведучим про транспортний безвіз. Раніше держава отримувала певні квоти на перевезення товарів, це стримувало експорт. Нині ж, у липні, планується лібералізація наших перевезень. Це дасть змогу відправляти вантажівки з українськими товарами у необмеженій кількості в Європу, що сприятиме розвитку нашої економіки.

На Суспільному підготували велике інтерв’ю із телеведучим і продюсером Ігорем Кондратюком. Він вважає, що «хороших росіян» не існує. Кондратюк розповів про свій будинок, у який поцілили окупанти у березні, і про перенесення «Євробачення-2023» у Велику Британію. Він підтримує таке рішення, адже для України наполягати на проведенні конкурсу тут означає наражати на небезпеку усіх учасників процесу. До того ж, зазначив продюсер, проводити «Євробачення» — дороге задоволення.

Андрій Бєлоусов, начальник департаменту війни Офісу генерального прокурора, у цьому ж блоці говорив про документування воєнних злочинів, які вчинили і продовжують коїти росіяни. Вже є шість вироків російським солдатам, які вчинили злочини проти українців. Загалом повідомлено про підозру 118 військовим Росії, з них в Україні зараз перебувають 15. Бєлоусов говорить, що правоохоронна система України хоч і працює з міжнародними партнерами, але ніхто не сподівається, що вони зроблять за нас нашу роботу.

У блоці «Інтера» показали спецрепортаж про маленького аеророзвідника та майже годинний документальний фільм про родину Чикмарьових — двох дітей та їхню маму розстріляли в автомобілі російські військові, коли їхній батько намагався вивезти родину з окупованої Бучі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1056
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду