Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 червня

29 Червня 2022
960

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
960
День Конституції України та наслідки влучання по торговельному центру в Кременчуку.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 червня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «Рада».

У блоці ICTV/СТБ транслювали новинні сюжети, а потім повторили інтерв’ю зі співачкою Наталею Могилевською та її концерт у метро, який вже транслювали 26 червня.

Ярослав Кендзьор, народний депутат шести скликань, у блоці Суспільного говорив про історичні події — ухвалення Акту проголошення незалежності та голосування за Конституцію. На той час Україна була останньою серед колишніх радянських республік, які спромоглися ухвалити власну Конституцію.

Ольга Совгиря, представниця ВРУ у Конституційному суді серед іншого говорила про зміни у конституції України, які чекають на країну незабаром. Вона повідомила, що за кілька тижнів робоча група нардепів матиме загальну концепцію щодо змін у частині про Конституційний суд, зокрема й щодо призначення суддів. Ці зміни також пов’язані із наданням Україні статусу кандидата у члени ЄС.

У блоці каналу «Україна 24» було кілька включень із Кременчука, де продовжують розбирати завали на місці торговельно-розважального комплексу, в який 27 червня поцілили окупанти. На всі основні питання, що стосують ситуації у Кременчуці на момент етеру, відповідав мер міста Віталій Малецький.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський також дав брифінг з місця позавчорашньої трагедії. Урядовець сказав, що Україна вже ідентифікувала російський полк, який вчинив терористичний акт у Кременчуці. Монастирський знову наголосив, що ТРЦ — цивільний об’єкт, і подякував рятувальникам, поліцейським, медикам, волонтерам та іншим людям, які рятували життя постраждалих.

Український дипломат Володимир Єльченко висловив свою думку щодо запланованого саміту НАТО у Мадриді. У блоці каналу «Україна 24» він сказав, що вже ніхто не визначатиме, агресор Росія чи ні, вже для всіх зрозуміло, що в осяжному майбутньому Росія — якщо не ворог, то найбільша загроза. Україна має тиснути на членів НАТО, щоб захистити світ від постійної агресії Росії. Дискусії з цього приводу ведуться нині у США та Великій Британії, зауважив експерт.

У блоці «Інтера» про ситуацію на Херсонщині говорили з радником голови Херсонської ОВА Сергієм Хланем. Він розповів, що оплата з держбюджету праці людям, які перебувають на окупованій території, наразі є під питанням. Також ішлося про боротьбу із колаборантами.

Про Конституцію України та про ставлення українців до росіян зараз, у час повномасштабної війни, колишня ведуча телеканалу Андрія Деркача Тетяна Гончарова у гостьовій студії «Ради» говорила з політтехнологом Володимиром Петровим, який прийшов до студії. До розмови ведучої із гостем також приєднався гуморист Валерій Жидков. Цей блок тривав понад 30 хвилин.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
960
Читайте також
04.07.2022 06:20
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 406
03.07.2022 11:36
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 272
02.07.2022 09:44
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 472
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду