detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
28.06.2022 11:57
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 червня
Удар по торговельному центру у Кременчуці, відновлення української економіки та виїзна студія телеканалу «Рада» на Житомирщині.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ.

У блоці каналу «Україна 24» про відновлення поранених українських військових говорили з ізраїльським лікарем Борисом Брилем. Він розповів, що в Україні зараз працюють ізраїльські медики, вони консультують наших лікарів. Крім цього, в Ізраїлі проходять навчання українські реаніматологи, яких готують до роботи у польових шпиталях. Гість зауважив, що в тих обставинах, в яких наразі перебуває Україна, будь-якої допомоги буде замало, оскільки ситуація дуже складна.

У блоці «1+1» питання так званого «плана Маршалла», який стосується  відбудови України, обговорили з Олегом Немчіновим, міністром Кабінету міністрів. Ведучі поцікавилися, чи не розкрадуть ці гроші. Урядовець дав зрозуміти, що покладає серйозні сподівання на ефективну роботу вже наявної в Україні розгалуженої мережі антикорупційних органів.

Олексій Чернишов, міністр розвитку громад, у блоці цього ж каналу пояснив, за рахунок чого вдалося забезпечити стабільний опалювальний сезон 2021-22 років. Чернишов вважає, це стало можливим зокрема й завдяки децентралізації. Міністр сказав, що опалювальний сезон 2022-23 буде непростим, але тарифи лишаться незмінними.

У блоці «1+1» в студію запросили шоумена і волонтера Сергія Притулу. Він прокоментував перебіг своєї чергової благодійної акції, в результаті якої було зібрано на байрактари внесків загальною сумою 600 мільйонів гривень. Притула сказав, що волонтери зараз хто як може підставляють плече Міністерству оборони та іншим державним структурам.

Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна долучилась до етеру нацмарафону у блоці каналу «Рада». Вона розповіла про гарячу лінію кризової підтримки для ветеранів війни, учасників бойових дій, їхніх сімей.

Після 17 години в ефірі обговорювали наслідки ракетних ударів по ТЦ у Кременчуці, а також обстріли з боку росіян інших об’єктів на Полтавщині і не тільки. Ведучі попросили військового експерта Костянтина Машовця прокоментувати ці удари — чи пов’язані вони із зовнішньополітичними подіями. Експерт висловив припущення, що Росія військовою ескалацією може реагувати на перемоги України на дипломатичному фронті.

У блоці ICTV/СТБ про зміну стратегії НАТО мали розмову з головою постійної делегації України у парламентській асамблеї НАТО Єгором Чернєвим. Він вважає, що після завершення війни Україна скоріш за все отримає членство в Альянсі без плану дій. До того, поки війну з Росією не буде завершено, політична ситуація не дозволить нашій державі стати повноцінним членом НАТО. Чернєв також сказав, що де-факто Україна переходить на новітнє озброєння за стандартами НАТО.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY