Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 червня

27 Червня 2022
1501

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1501
Поновлення ракетних обстрілів Києва, кандидатство в ЄC та велике інтерв’ю Наталі Могилевської.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24».

У блоці «1+1» показали дві години повтору токшоу «Нічна варта» від 23 червня. За цей час показали зокрема розмови ведучих з експертом Українського інституту майбутнього Іваном Ступаком, засновником білоруської організації «Білий Легіон» Сергієм Бульбою, головою литовського парламентського комітету з національної безпеки та оборони Лаурінасом Кащюнасом та музичним продюсером Володимиром Бебешком.

У блоці каналу «Рада» політкоментатор Олексій Якубін сказав, що Путін хоче тягнути час і в такий спосіб виснажувати Україну у цій повномасштабній війні. Також експерт зауважив, що жодна держава не отримувала статус кандидата на членство в Євросоюзі під час воєнних дій на її території.

Військовий експерт Дмитро Громаков в ефірі вкотре нагадав, що українцям не можна фотографувати блокпости та пересування військової техніки, не можна повідомляти те, що може бути корисним ворогу. Громаков також нагадав про необхідність перевірки інформації в офіційних джерелах. Експерт додав, що українська протиповітряна оборона може збити не всі види ракет, якими росіяни обстрілюють Україну.

Заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов мав розмову із ведучою  ICTV/СТБ про репресії в окупованому Херсоні. Він сказав, що чоловіків умисно утримують і примушують виконувати фізичну роботу, б’ють — лишилося хіба що застосовувати фізичну страту. Він не виключає існування партизанського руху у Херсоні, але припускає, що цей рух не матиме вирішального впливу у звільненні цього міста, адже проти систем залпового вогню має застосовуватися аналогічна зброя.

Посилення ракетних обстрілів ведуча Суспільного обговорювала із військовим експертом Олегом Ждановим. Він пов’язує обстріли із політичними і військовими успіхами України.

Суспільне підготувало інтерв’ю із пані послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс. Розбудова українського громадянського суспільства — це частина того, що потрібно буде продемонструвати ЄС на шляху до членства. Спікерка із ведучою обговорили феномен популярності прем’єра Бориса Джонсона в Україні. Пані Сіммонс запевнила, що підтримка України з боку Британії є «позапартійною», хоча і часто її асоціюють із лідером уряду. Хто б не був прем’єром, політика підтримки України у Великій Британії навряд чи зміниться.

О 21 годині в етері нацмарафону показали інтерв’ю співачки Наталі Могилевської. Вона поділилася своїми спогадами про те, як пережила початок повнтмасштабного вторгнення росіян, розповіла про свій досвід участі у волонтерстві та про свої концерти. Співачка вважає, що Україна стримує ворога насамперед силою свого духу, який потрібно підтримувати концертами, зокрема й такими, які у час війни дає вона. Далі в етері показали концерт Могилевської у метро.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1501
Читайте також
03.07.2022 11:36
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 276
02.07.2022 09:44
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 475
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду