Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 липня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 липня

4 Липня 2022
1406

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 липня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1406
Ситуація на фронті та постачання зброї, світова продовольча безпека та подача води до окупованого Криму.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 липня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З початку липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24».

У блоці «1+1» повторили частину ток-шоу «Нічна варта» за 30 червня. Ведучі говорили з фінансовим аналітиком Олексієм Кущем, головою Інституту досліджень авторинку Станіславом Бучацьким, економічним журналістом Сергієм Лямцем та керівником Центру протидії дезінформації при РНБО Андрієм Шаповаловим.

У блоці «Ради» про ситуацію на фронті та подальший розвиток воєнних дій говорили з військовими експертами Костянтином Машовцем, Олександром Мусієнком, Дмитром Снєгирьовим та генерал-майором запасу СБУ Віктором Ягуном. Останній розповів, що багато озброєння, яке передавалося останнім часом США Україні, мало використовували самі американці. Тому вони звернулись до виробників та поновили наповнення арсеналів; ймовірно, нове озброєння надходитиме вже не зі складів, а від самих виробників.

З радником президента України з економічних питань Олегом Устенком говорили у гостьовій студії «Ради» про тиск санкцій на економіку Росії та важливість нафтового ембарго. А також що наступного року зменшиться експорт харчів з України через війну, оскільки цього року через війну засіяли менше землі.

У блоці ICTV/СТБ з представницею президента України в Автономній Республіці Крим Тамілою Ташевою говорили про подачу води до окупованого Криму. Вона розповіла, що росіяни фактично викрадають українську воду та щодня таким чином завдають збитків на 30 мільйонів гривень. Таміла Ташева додала, що вода, яка йде до півострова — технічна. А також повідомила, що Сімферопольське водосховище переповнене, що прилеглі до нього села підтопило.

З послом України в Туреччині Василем Боднаром у студії Суспільного говорили про викрадення росіянами українського зерна. Він сказав, що турки проводять розслідування щодо привезеного Росією зерна. Також Туреччина працює над тим, щоб налагодити експорт українського зерна закордон, а посольство України — щоб у цьому процесі максимально врахували інтереси нашої держави.

Двічі у блоці Суспільного до студії запрошували міністра Кабінету міністрів України Олега Немчінова. Спочатку з ним говорили під час гостьової студії, потім у включенні під час новинного випуску.

У блоці каналу «Україна 24» про ситуацію у Маріуполі говорили з радником міського голови Петром Андрющенком. Він розповів, що у місті критична нестача води та окупанти не роблять нічого, щоб комплексно розв'язувати це питання та забезпечити цивільних необхідною кількістю води. А також про те, що у місті зараз фактично недоступна медична допомога, бо лікарів примусово депортували до окупованого Донецька, щоб вони лікували поранених російських військових.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1406
Читайте також
10.07.2022 10:27
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 239
09.07.2022 09:16
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 636
08.07.2022 11:08
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 182
03.07.2022 11:36
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 273
02.07.2022 09:44
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 472
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду