Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 червня

1 Липня 2022
1067

Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1067
Санкції проти російського газу та нафти, інтерв’ю Гаррі Каспарова Суспільному та виїзна студія телеканалу «Рада», яку облаштували біля будівлі Міністерства закордонних справ України.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 30 червня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне.

Директор центру досліджень енергетики Олександр Харченко у блоці «Інтера» коментував ситуацію зі споживанням газу в Україні. Експерт висловив сподівання, що Україна отримуватиме газ за тією ж ціною, що і сьогодні. До кінця опалювального сезону 2023 року для споживачів нічого не зміниться. Якщо Росія розіб’є теплоелектростанції, Україну підтримає Європа, сказав експерт.

У «Нічній варті» у блоці «1+1» обговорили тему, пов'язану зі скасованими раніше податками. В уряді їх планують повернути вже найближчим часом. Економіст Олексій Кущ пояснив, що чимало компаній відправляли працівників на простій, оскільки не можуть платити майже 41% податку. Кущ вважає, що ті, хто у час війни не відправляють людей у простій, а платять хоча б мінімалку, мають бути звільнені від податків.

Щоб дізнатися, що наразі відбувається на авторинку, до розмови запросили Станіслава Бучанського, керівника Інституту досліджень авторинку. Статистика свідчить, що з початку дії нульового розмитнення (12 квітня) в Україну ввезли близько 240-250 тисяч автомобілів.

В ефірі був очільник Центру протидії дезінформації РНБО Андрій Шаповалов. Він коментував реакцію росіян на терористичний акт у Кременчуці 27 червня. Відразу після того, як ворожа армія здійснила ракетний удар по торговельному центру у Кременчуці, російська пропаганда почала розганяти фейк про те, що у цьому ТЦ нібито були українські військові. Росіяни заходилися поширювати відео, на якому були лише якісь чоловіки. На цій підставі пропагандисти намагалися переконати світ, що у торговельному центрі знаходилася база ЗСУ.

У блоці каналу «Рада» також говорили про скасування мита. Галина Васильченко, народна депутатка від «Голосу», пояснила, які з початку квітня передбачені пільги для ФОПів та українських компаній.

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук у блоці каналу «Рада» поінформувала про ситуацію з депортованими українцями. За даними України, наразі їх мільйон двісті тисяч осіб. Держава створила координаційний штаб із питань депортованих українців, зараз напрацьовується алгоритм для повернення тих, кого вивезли без паспортів за межі України. Аби на територію нашої країни не проникли диверсанти, Міграційна служба працює над створенням спеціальної посвідки. Також над цим питанням працюють спецслужби.

У блоці ICTV/СТБ про відновлення роботи «Прозорро» говорили з генеральним директором держпідприємства Василем Задворним. Він пояснив, що зупинка закупівель через онлайн-сервіс «Прозорро» була зумовлена початком повномасштабної війни, яку розв'язала Росія. Станом на зараз контроль держзакупівель знову починає працювати.

У блоці Суспільного політичну ситуацію в Росії обговорили з опозиційним політиком, російським емігрантом Гаррі Каспаровим. Він вважає, що Путін програє, і це мотивує диктатора Росії все більше порушувати загальні правила, навіть ті, які він до цього не збирався порушувати. Інтерв’ю Каспарова тривало в етері телемарафону 25 хвилин.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1067
Читайте також
04.07.2022 06:20
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 406
03.07.2022 11:36
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 272
02.07.2022 09:44
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 472
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду