Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 липня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 липня

3 Липня 2022
1274

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 липня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1274
Організація навчання для школярів, постачання зброї, ймовірність повернення українців додому з-за кордону та інтерв’ю Річарда Бренсона.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 липня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали:  ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер»,  «1+1».

У блоці ICTV/СТБ про ситуацію на фронті та забезпечення армії говорили з воєнним експертом Сергієм Грабським. Гість оцінив ефективність використання байрактарів на сучасному етапі війни: росіяни навчилися працювати проти байрактарів, і навіть турки починають розробляти нові дрони, які витримуватимуть більше навантаження та матимуть кращі показники висоти польоту.

З керівником Українського центру безпеки та співпраці Сергієм Кузаном говорили про безпеку в публічних місцях під час сигналу повітряної тривоги. Гість говорить, що жоден персонал торговельного центру не зможе швидко вивести усіх відвідувачів, тому кожна людина сама має переходити до безпечного місця, в тому числі й персонал.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю Олени Ремовської з директоркою Інституту демографії та соціальних відносин Еллою Лібановою про повернення біженців з-за кордону. Експертка розповіла: що довше люди будуть перебувати закордоном, то більше вони будуть адаптуватись. За найгіршим сценарієм Україна може втратити до 5 мільйонів людей, а також є ризик, що не просто жінки не повернуться додому до родин, а їхні чоловіки можуть виїхати до них.

З керівником Центру військово-правових досліджень Олександром Мусієнком говорили про постачання нової зброї для України та її роль у бойових діях. Він розповів, що найбільша дальність ракет для HIMARS, які нададуть Україні — 80 кілометрів, проте не виключено, що у майбутньому можуть надати балістичні ракети дальністю до 300 кілометрів.

У блоці «Україна 24» з першою заступницею голови НБУ Катериною Рожковою говорили про релокацію підприємств. Вона розповіла, що на початку війни від 35 до 40% підприємств припинили роботу, проте зараз деякі з них починають відновлюватись. Також експертка сказала, що не всі підприємства можуть дозволити собі релокацію, а також виробництво стало дорожчим, а купівельна спроможність і бажання купувати — падати.

Про ситуацію в Білорусі ведучі говорили з головою кабінету представників білоруської опозиціонерки Світлани Тихановської Валерієм Ковалевським. Він сказав, що для Росії Білорусь та Україна — це дві країни, важливі для підтримки концепції братніх народів. Якщо з Україною росіяни готові воювати, то у Білорусі вони мають Лукашенка, який готовий йти на всі поступки задля підтримки Кремля.

У блоці «Інтера» показали інтерв’ю з Олександром Поворознюком. Він розповів про свою найгучнішу фразу про президента України — «Вова, їбаш їх!» — та чому записав відео. Також говорили про те, що Зеленський не виїхав закордон і ставлення Поворознюка до цього вчинку, про оборону країни та готовність місцевих захищати свою землю.

Про зміни в освітньому процесі та зникнення з освітніх програм російських письменників у гостьовій студії «Інтера» говорили з міністром освіти та науки Сергієм Шкарлетом.

У блоці «1+1» показали анонімне інтерв’ю з бійцем Сил спеціальних операцій. Він розповів про ситуацію у Мелітополі та злочини, до яких вдаються окупанти щодо цивільних. На завершення доби в етері показали інтерв’ю з підприємцем Річардом Бренсоном.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1274
Читайте також
09.07.2022 09:16
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 639
08.07.2022 11:08
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 184
04.07.2022 06:20
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 408
02.07.2022 09:44
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
1 474
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду