detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
05.06.2022 00:29
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 червня
Інтерв’ю Олександра Ткаченка телеканалу «Рада», злочини Росії проти українських дітей та сто днів марафону «Єдині новини».

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Інтер».

У блоці телеканалу «1+1» повторили двогодинну частину токшоу «Нічна варта» за 1 червня. Про легалізацію зброї ведучі говорили з міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським, представником Асоціації власників зброї Георгієм Учайкіним та криміналістом Григорієм Усатим. Тему емоційної безпеки цивільних і військових коментували в етері психологиня Анна Кушнерук та військовий психолог Андрій Козінчук.

У блоці «Ради» ведучі мали розмову з міністром захисту довкілля та природних ресурсів України Русланом Стрільцем. Урядовець розповів про інтеграцію України до європейської екологічної спільноти та запровадження європейських стандартів. Міністр також повідомив, що 20% площі природоохоронного фонду України — під загрозою.

З військовим експертом Дмитром Снєгирьовим ведучі «Ради» говорили про потреби українців у зброї та орієнтовні терміни її передачі. Експерт сказав, що українські військові отримають зброю найближчим часом, зокрема гаубиці зі США та САУ з Польщі, а проти корабельні британські ракети вже надійшли в країну.

На кінець етерного блоку показали інтерв’ю Ганни Гомонай із міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком. Серед іншого міністр коментував роботу журналістів під час війни. Ткаченко сказав, що журналісти, які працюють в етері марафону, вже вписали свої імена в історію.

Данило Гетманцев, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, поінформував, що у травні податкових надходжень було більше, ніж у квітні. Економіка відновлюється, вважає нардеп. Ведуча блоку ICTV/СТБ нагадала Гетманцеву, що майже 20 тисяч підприємців виступають за його звільнення через ідею повернення до довоєнних податків. Політик вважає, що протистояння немає і все це ігри колег-політиків.

У блоці Суспільного обговорювали злочини Росії проти українських дітей. Зокрема говорили з начальником служби у справах дітей Львівської обласної військової адміністрації Володимиром Лисом, керівницею освітнього напрямку Української гельсінської спілки з прав людини Валентиною Потаповою, психологинею Марією Сичинською, представником Міністерства соціальної політики Русланом Колбасою, засновником «Східної правозахисної групи» Павлом Лисянським та іншими. Павло Лисянський розповів про ситуацію з дітьми на окупованих територіях. Він говорить, що Росія поставила собі за мету викрадати українських дітей, зокрема визнавати російськими дітьми тих, у кого бодай один із батьків отримав російський паспорт.

Ведучий Ігор Шавро провів інтерв’ю з головою координаційного штабу з питань захисту прав дітей в умовах воєнного стану Дар'єю Герасимчук. Вона розповіла, що в умовах воєнного часу у будь-якій країні процедура усиновлення зупиняється, і спростити систему усиновлення неможливо, бо є ризик передати дитину з однієї небезпечної ситуації до іншої.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY